Salariile de la RADP Cluj nu pot fi plătite. Banii au fost blocaţi de executorul judecătoresc

Salariile de la RADP Cluj nu pot fi plătite. Banii au fost blocaţi de executorul judecătoresc
Angajaţii Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) din Cluj nu îşi pot primi salariile, deşi banii există.

Motivul: conturile regiei au fost blocate din cauza unui litigiu pierdut de RADP. Prefectul Florin Stamatian a chemat astăzi la Palatul Administrativ toate instituţiile care ar putea avea un cuvânt de spus, fără însă a putea rezolva situaţia.

"Sumele de bani pe care ar trebui să le încasăm de la colaboratori intră în contul executorului judecătoresc. Timp de şase luni banii pentru salarii nu au făcut obiectul popririi, dar după aceste şase luni banii rămân 15 zile în contul executorului, după care se face repartizarea sumelor", explică directorul RADP Cluj, Ioan Morocăzan.


"E o mare nedreptate în ce s-a întâmplat astăzi, pentru că Regia a început să funcţioneze pe capitolele pe care le are în oraş, productiv. Spre deosebire de alţi ani - şi aici mă refer până la 2004 şi câţiva ani după, când trebuia să finanţăm noi regia - a devenit productivă", a explicat primarul Sorin Apostu, invitat astăzi alături de subprefectul Vasile Cozma, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Daniel Don, şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale din judeţ.

Comisia de Dialog Social a fost convocată de prefectul Florin Stamatian, la solicitarea Cartel Alfa, în sala mare a Palatului Administrativ.

"Angajaţii sunt într-o situaţie disperată, nu reuşesc să-şi ia salariile. Trebuie să găsim soluţii", spune, pentru ziuadecj.ro, preşedintele Cartel Alfa, Valentin Ilcaş, cel care a convocat Comisia de Dialog Social. Salariile au întârziat aproape o lună, "iar la salariile lor, şi o săptămână întârziere e mult", spune el. RADP are 240 de salariaţi.

"Dacă ei mâine refuză să lucreze, pentru că nu şi-au primit banii de 30 de zile, şi au de cumpărat pâine la copii şi de plătit rate la bancă, cui să mă adresez? Regia are un singur proprietar, Consiliul Local, nu e o firmă privată", spune un reprezentant al angajaţilor.

Peste 60% dintre angajaţii RADP sunt membri ai sindicatului Demnitatea, afiliat la Cartel Alfa. Aceştia au protestat în faţa Curţii de Apel Cluj, în urmă cu o lună, împotriva deciziei instanţei de a obliga regia la plata a aproximativ trei milioane de lei către firma din Zalău care a concesionat patinoarul din Gheorgheni, dar al cărei contract a fost reziliat unilateral în 2005.

Comenteaza