Salina Equines Horse Trophy. Quintender, câștigătorul turului Gold în a doua zi a competiției

Salina Equines Horse Trophy. Quintender, câștigătorul  turului Gold în a doua zi a competiției
Salina Equines Horse Trophy. Quintender, câștigătorul  turului Gold în a doua zi a competiției
Salina Equines Horse Trophy. Quintender, câștigătorul  turului Gold în a doua zi a competiției
Salina Equines Horse Trophy. Quintender, câștigătorul  turului Gold în a doua zi a competiției
Salina Equines Horse Trophy. Quintender, câștigătorul  turului Gold în a doua zi a competiției

Ziua de vineri a adus competiții cu trei grade generale de dificultate la Salina Equines Horse Trophy, grupate în trei tururi Bronze, Silver și Gold.

Calul Quintender, un armăsar din rasa Holsteiner a câștigat turul Gold, proba cu dificultatea cea mai mare din a doua zi a concursului Salina Equines Trophy (timp 24` , 14``). Calul a fost condus de Milașcon Bogdan și este unul din campionii competiției hipice de la Turda. În 2017, Quintender s-a clasat pe locul al III-lea în clasamentul general la proba Gold. Calul face parte dintr-o veche rasă germană, printre cele mai bune rase de atelaje și de nivel mondial în competițiile ecvestre de sărituri  și dresaj.  Quintender este un cal care a sărit 1.50 m în 2017, sub conducerea lui Norbert Schuman, și are înregistrate sărituri medii de 1.40.

Pe locul 2, în proba Gold cu dificultatea cea mai mare, s-a clasat Loco II sub Irimia Constantin (Universitatea Cluj) iar pe locul III s-a poziționat Spacehopper sub Ionuț Ursache (AER&Horses), un cal care s-a clasat pe locul 4 în turul  general Gold de anul trecut.

Dezamăgirea ultimei probe Gold de vineri a fost calul Rubens și Bucur Ionuț care au abandonat în prima parte a probei, după răsturnarea unui obstacol. Anterior, calul Rubens a câștigat turul Silver al zilei de vineri. Rubens este un cal în vârstă de 9 ani, din rasa Oldenburg, o rasă de cai blânzi, calmi, cu exemplare recunoscute pentru  consistenta constructiei corpului și pentru puterea lor.

Pe locurile urmatoare în concursul Silver s-au clasat Golden Gate și Ruxandariu Luca (Clubul Felix Țopescu) și Ayan sub Teșcu Dănuț (Club Equester).

Proba 9 Bronze Tour de vineri a fost câștigată în ordine de către E Rocky sub Ionescu Paul, Loredana și Bucur Ionuț și calul Dimone cu Tat Iulia.

Vineri a fost programată și prima competiție de atelaje, proba pentru atelajele cu patru cai. Proba a fost câștigată de echipaje de atelaje din Ungaria. Pe locul I s-a clasat echipajul condus de Simon Sandor, iar pe locurile secunde s-au clasat József Dobrovitz jr și echipajul condus de József Dobrovitz senior, acesta din urmă cu 20 de secunde penalizare.

Potrivit organizatorilor, probele de sărituri vor crește în complexitate, în ultimele zile ale competiției.  Sâmbătă sunt programate etape de concurs pentru atelaje, care vor începe de la orele 9.00, cursele de  obstacole și probele de anduranță.
Sâmbătă  The Duke of Edinburgh’s International Award își sărbătorește în cadrul SEHT aniversarea a 30 de ani de activitate la nivel mondial. Fundația derulează anual programe de educație non-formală pentru 1 milion de tineri din 140 de țări.

The Duke of Edinburgh's International Award este liderul programelor de dezvoltare personală iniţiat de ASR Principele Philip al Marii Britanii în 1956 şi care astăzi este prezent în peste 140 de ţări la nivel mondial.

Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 24 ani care, indiferent de mediul de provenienţă, sunt încurajaţi să desfăşoare activităţi de educaţie non-formală care să le asigure o tranziţie echilibrată de la adolescenţă la viaţa de tânăr adult.

Programul Award a fost lansat în România în anul 2013 şi este prezent la nivel naţional în şcoli, licee, universităţi, ONG-uri de tineret.

Comenteaza