Salvamontiștii clujeni au pregătit traseele din județ pentru momentul când restricțiile de circulație vor fi ridicate

Salvamontiștii clujeni au pregătit traseele din județ pentru momentul când restricțiile de circulație vor fi ridicate
| Foto: cjcluj.ro

Guvernul a stabilit data de 15 mai ca moment în care măsurile de izolare se vor relaxa, iar salvamontiștii clujeni au pregătit traseele pentru cei care se gândesc deja la drumeții.

Cu gândul la perioada ce va urma stării de urgență, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj pregătesc, de mai bine de o lună, traseele turistice din județ.

Au fost, astfel, reparcurse toate traseele din județ, s-a realizat o inventariere a necesarului pentru refacerea marcajelor și au fost demarate lucrările de curățare a traseelor și de montare de noi stâlpi indicatori, realizați la Baza Salvamont din Cheile Turzii. În acest context, au fost deja remarcate principalele trasee turistice din zonele Cheilor Turzii și Făget.

Salvatorii montani vor continua munca la traseele turistice astfel ca, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație datorate stării de urgență cauzate de pandemie, clujenii și cei ce vizitează județul să beneficieze de trasee turistice accesibile, curățate și foarte bine semnalizate.

În județul Cluj sunt aproape de 100 de trasee turistice însumând circa 800 de kilometri și care sunt situate în zoneele Cheile Turzii și Munții Trascăului, Făget, Vlădeasa, Muntele Mare și Munții Gilăului.

Comenteaza