Salvamontiștii din toată țara au intervenit în peste 20 de situații în ultima zi, printre care și la Cluj

Salvamontiștii din toată țara au intervenit în peste 20 de situații în ultima zi, printre care și la Cluj
| Foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Salvamontiştii din întreaga ţară au fost solicitaţi să intervină în peste 20 de cazuri în ultimele 24 de ore.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 22 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor'', potrivtit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont.

Salvamontiștii au intervenit și la Cluj

Au fost solicitaţi să intervină salvamontiştii din Cluj, Gorj, Sinaia, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Hunedoara, Sibiu, Caraş Severin, Argeş, Săcele, Braşov, Neamţ, Satu Mare, Harghita. Salvamontiștii au primit un apel din Cluj.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 23 de persoane. Dintre acestea 6 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar 3 persoane au fost preluate de elicopterul SMURD.

S-au mai primit 42 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

„Urmează două zile de weekend cu un aflux foarte mare de oameni pe munte, fapt ce ne determină să vă recomandăm prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invităm să fiţi alături de Salvamont România în campania de reducere a numărului de accidente montane!'', este mesajul Salvamont.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza