Scandalul de la Economice la final: Matiş, propus din nou decan

Scandalul de la Economice la final: Matiş, propus din nou decan
După ce cadrele didactice de la cea mai mare facultate a Universităţii Babeş-Bolyai au semnat un protest faţă de lipsa numirii decanului, rectorul a nominalizat unul: pe fostul decan Dumitru Matiş.

Motivul alegerii fostului decan ar fi acela că planul său de management este "cel mai aproape de liniile prioritare de management ale noii echipe de conducere".

"Aştept să treacă validarea pentru ca apoi să mă apuc de lucru", a declarat fostul şi posibilul viitor decan de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), pentru ZIUA de CLUJ. Referitor la ezitările rectorului, acesta a apreciat doar că "nu sunt jurist, dar cred că rectorul avea dreptul să nu aleagă pe nimeni, aşa că am luat-o ca atare". Cadrele didactice ale facultăţii au semnat cu o zi înainte o declaraţie împotriva rectorului Ioan Aurel Pop, care a decis să nu acepte niciuna dintre cele trei candidaturi la funcţia de decan admise de Colegiul Profesoral al facultăţii.

Mai mult, unul dintre candidaţi acuza că s-au făcut presiuni asupra sa pentru a impune unii prodecani. "Protestăm faţă de imixtiunea executivului în treburile interne ale Senatului universităţii, în tot ceea ce înseamnă numirea prodecanilor - pentru că au fost presiuni fantastice asupra candidaţilor la funcţia de decan, pentru a numi unii oameni la funcţia de prodecan. Suntem 25% din universitate şi suntem trataţi de o manieră foarte respingătoare. Ni se spune că acest consiliu al facultăţii este nereprezentativ şi de aici o întreagă serie de discuţii cu privire la numirea decanilor", a spus atunci Irimia Popa, cel care i-a convocat pe profesori în aula FSEGA pentru protest.

Alături de candidatura lui Matiş şi a lui Mircea Irimia, rectorul a refuzat şi dosarul lui Răzvan Nistor. Decizia lui Ioan Aurel Pop urmează să fie validată luni în şedinţa Senatului Universităţii Babeş-Bolyai (UBB). Întrebat ce s-a schimbat de ieri până astăzi, având în vedere că planurile manageriale au fost respinse deja de rector şi de echipa sa, purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieş, spune că planul de management al lui Matiş a fost considerat "cel mai aproape de liniile prioritare de management ale noii echipe de conducere".

 

 

Etichete
Comenteaza