Foto Sens giratoriu de 2 milioane de euro la Cluj. „Va fi plătit de cei ce cumpără apartamente în zonă"

Sens giratoriu de 2 milioane de euro la Cluj. „Va fi plătit de cei ce cumpără apartamente în zonă"

Un sens giratoriu pe una dintre cele mai circulate artere din Cluj-Napoca - strada Frunzişului - costă 2 milioane de euro, bani pe care-i vor plăti cumpărătorii apartamentelor ce vor fi realizate în zonă.

Vicepreşedintele USR Cluj, George Trif, a explicat pe pagina sa de Facebook:    

„Ca să înţelegem de ce sunt imobiliarele atât de scumpe în Cluj-Napoca e suficient să ne uităm la cum se face cel mai nou sens giratoriu de pe domeniul public, pe str. Frunzişului:  - 212 piloni foraţi, (confirmat de dezvoltator) - 100.000 de tone excavate,  - Pasaj pietonal subteran  - 2 milioane de euro cost estimat.  E considerat cel mai scump sens giratoriu din Cluj! Deşi e o lucrare de infrastructură pe domeniul public, costul şi realizarea lui e suportată integral de investorul privat, care realizează blocurile din zonă.  Mai bine spus, sensul giratoriu e plătit de cumpărătorii celor 228 de apartamente din blocurile ce nu vor fi recepţionate fără realizarea lui.  Sper că nu îşi imaginează cineva că investitorii privaţi fac treaba administraţiei şi construiesc infrastructură rutieră pe domeniul public gratuit, fără să îşi recupereze banii de undeva. E normal să îşi recupereze banii investiţi!  Exemplele pot continua, dar e important să înţelegem că preţul pe metru pătrat nu e influenţat doar de „calitatea vieţii” aşa cum se declară prin presă, ci, în principiu, de cerere şi ofertă, şi implicit modul în care e controlată oferta pentru a  satisface cererea.”

Proiectul sensului giratoriu a fost asumat prin planul urbanistic zonal de compania Studium Green SRL pentru a asigura astfel accesul la două ansambluri imobiliare - Wings şi Seasons. Aceasta va fi şi punctul de conexiune cu viitoarea centură metropolitană.

 

Comenteaza