Sindicaliştii clujenui din Poliţie "s-au plâns" prefectului. Vezi ce îi nemulţumeşte VIDEO

Sindicaliştii clujenui din Poliţie
Poliţişti prea puţini şi agenţi nevoiţi să patruleze pe jos din lipsă de autoturisme, logistică deficitară şi consumabile aduse de acasă. Aşa arată tabloul dramatic al poliţiei clujene, prezentat astăzi prefectului judeţului de către sindicaliştii din poliţie. Gheorghe Vuşcan le-a promis că va face demersuri pe lângă autorităţile centrale pentru ca măcar o parte dintre aceste probleme să îşi găsească rezolvarea.

După scandalurile de hărţuire sexuală care au afectat poliţia clujeană, prefectul Gheorghe Vuşcan s-a intalnit astazi cu sindicaliştii din poliţie. Prefectul a dorit să afle chiar de la ei problemele cu care se confruntă.

"Logistica necesară poliţiştilor, care tot timpul am adus-o la cunoştinţa mass-mediei, lasă de dorit. Ce ne trebuie: personal. Nu avem personal în stradă şi asta suntem foarte nemulţumiţi, că structurile de ordine publică nu pot să-şi execute serviciul. Iar am adus la cunoştinţa prefectului sistemul integrat cu diferite instituţii ale statului. Poliţia trebuie să meargă în patrulare în patrule independente, iar celelalate structuri să-şi facă serviciul cum scrie în legea respectivă", a declarat Constantin Mandache, preşedinte SNAP Cluj.

Sindicaliştii au făcut apel la prefect să încerce să le rezolve măcar o parte din problemele. Una din cele mai grave: lipsa maşinilor de servici.

"Dotarea logistică a poliţiei în general şi în special a judeţului Cluj cu privire la autoturismele din dotare este precară. Maşinile care sunt sunt într-o stare de funcţionare deplorabilă. Noi sperăm ca să facă domnul prefect anumite diligenţe pe lângă primul-ministru sau ministru să ni se aloce şi nouă fonduri pentru a cumpăra nişte autoturisme", a spus Dorel Frenţ preşedinte SNPPC.

Gheorghe Vuşcan spune că va transmite autorităţilor centrale plângerile poliţiştilor.

"Noi, după ce vom primi semnalele scrise de la ei, vom face demersuri naţionale pentru a îndrepta lucrurile. Chiar dacă unele sunt mai delicate pentru a fi îndreptate, altele sunt de natură organizatorică şi le putem rezolva şi am face un mare pas înainte din acest punct de vedere", e de părere Gheorghe Vuşcan, prefect Cluj.

Prefectul a promis că astfel de întâlniri vor mai avea loc şi în perioada următoare.

 

Comenteaza