Sinucidere în Mărăşti. Era psiholog, dar nu s-a putut consilia pe sine

Sinucidere în Mărăşti. Era psiholog, dar nu s-a putut consilia pe sine
O tânără, consilier psihologic, s-a aruncat în gol după o ceartă cu iubitul.

Ligia, o tânără de 28 de ani originară din Iaşi, dar care absolvise Psihologia şi Studiile Europene la Cluj, s-a sinucis în noaptea de vineri pe sâmbătă. Aceasta s-a aruncat de pe un bloc din cartierul Mărăşti.

Fata locuia în Grigorescu. Ea s-a certat cu iubitul şi a plecat în Mărăşti, unde s-a învârtit pe străzi. S-a urcat apoi în liftul unui bloc şi a început să urce şi să coboare, până a fost observată de locatari. Aceştia au reuşit să o scoată din lift, dar fata a început să fugă pe scări şi să îşi arunce o parte din haine, strigând "Nu mă prindeţi". A fost urmată de o vecină, care a văzut cu stupoare că Ligia se aruncă în gol. Ea şi-a luat un avânt foarte mare şi a căzut la 15 metri de imobil. Ambulanţa, solicitată de urgenţă, nu a putut decât să constate decesul.

Interesant este că Ligia era psiholog şi avusese motive mari de bucurie anului acesta, pe care le-a împărtăşit prietenilor pe Facebook. Acolo ea vorbeşte despre viitor, care ar „ascunde lucruri minunate". A ţinut ea însăşi să contrazică postarea din 6 august.

"Iată că a trecut puțin mai mult de un an de când am început să profesez și îmi pregătesc dosarul care îmi va atesta în mod oficial calitatea de consilier psihologic autonom. Dar mult mai importantă decât un titlu este călătoria inițiatică extraordinară prin care am trecut pentru a ajunge aici - și simt că m-am dezvoltat într-un an cât alții în șapte, lucru care mă uimește și mă face să mă simt, în mod paradoxal, umilă. (...) Iar călătoria este abia la început! Ca semn al recunoștinței mele pentru tot ceea ce am avut plăcerea de a învăța și pentru că realizez că sunt încă multe lucruri pe care le pot învăța și multe persoane pe care le pot ajuta, ofer oricărei persoane, cuplu sau grup o ședință de consiliere gratuită. De asemenea, voi continua să organizez ateliere gratuite dedicate studenților, în cadrul Centrului de Consiliere Student Expert. Viitorul ascunde lucruri minunate!", scria Ligia pe Facebook, acum 11 zile. Ea era acum doctorand la Facultatea de Psihologie din cadrul UBB.

"Poliţia a fost sesizată sâmbătă, la ora 2:40, privind această situaţie. Momentan se efectuează cercetări cu privire la stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul", au afirmat reprezentaţii Poliţiei judeţului.

Comenteaza