Șofer beat-criță, ARESTAT după ce a făcut un accident pe o stradă din Cluj/ Modificare IMPORTANTĂ în legislație din această lună

Șofer beat-criță, ARESTAT după ce a făcut un accident pe o stradă din Cluj/ Modificare IMPORTANTĂ în legislație din această lună

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, condamnat la 30 de zile de arest la domiciliu, după ce s-a urcat băut la volan și a făcut accident.

Polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus, la data de 26 iulie, reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 47 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

"În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 20.40, bărbatul care conducea un autoturism pe strada Teodor Mihali, a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul indicând o concentrație de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

La expirarea măsurii reținerii, instanța a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

"În acest context, reamintim faptul că începând cu luna aceasta, un conducător auto aflat într-un caz similar celui de mai sus, de pe urma căruia rezultă însă decesul unei persoane, va fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, fără posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte normele rutiere și să fie responsabili! Deciziile necugetate pot avea consecințe tragice!", transmit polițiștii.

Comenteaza