Șofer prins cu 240 km/h pe Autostrada Transilvania. Polițiștii i-au înmânat un „certificat de pilot amator” și o amendă uriașă

Șofer prins cu 240 km/h pe Autostrada Transilvania. Polițiștii i-au înmânat un „certificat de pilot amator” și o amendă uriașă
| Foto: ipj cluj / istockphoto

Polițiștii de la Biroul Autostrăzi A3 au avut parte de un incident neobișnuit, după ce un șofer a fost surprins conducând cu viteza de 240 km/h, cu mult peste limita legală.

Șoferul a fost oprit de polițiști, care i-au eliberat rapid un „certificat de pilot amator”, denumit ironic astfel în funcție de viteza la care a fost prins.

"Cum poți să obții certificatul de pilot amator? Simplu! Trebuie doar să te întâlnești cu colegii noștri de la Biroul Autostrăzi A3, care, în aproximativ 15 minute, îți eliberează certificatul în funcție de viteza la care poți ajunge. Cursantul de astăzi a intenționat să devină pilot de curse la vârsta de 39 de ani, reușind să prindă o viteză de 240 km/h.

Da, ați citit bine, 240 km/h, adică 110 km/h peste limita legală. A... nu v-am menționat faptul că centura de siguranță nici nu a fost luată în calcul. Desigur, mereu reiterăm că centura de siguranță poate fi vitală chiar și la viteze de sub 50 km/h.Dragi șoferi, viteza excesivă și neutilizarea centurii de siguranță nu sunt doar contravenții, ci și riscuri majore pentru viața voastră și a celorlalți participanți la trafic. Situația voastră și a celor din jur este mult mai importantă decât acele câteva minute de „nebunie”," au scris reprezentanții IPJ Cluj pe o rețea de socializare.

Bărbatul a fost amendat cu suma de 3.630 de lei și i s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile.

Comenteaza