Someș Delivery revine în centrul orașului

Someș Delivery revine în centrul orașului

Între 20 – 21 mai 2023, Someș Delivery Cluj revine pe malurile Someșului! 

"În Cluj-Napoca suntem în mijlocul unui șantier extins al malurilor unde abia am găsit un loc să ne ancorăm de malul Someșului pe spațiul verde îngust al străzii Dacia. Orice în aval și-n amonte este într-o continuă transformare iar această zonă produce un efect de pâlnie în continuitatea culoarului verde albastru. Un pretext bun să ducem mai departe discuția despre culoarului Someșului și despre lățimea acestuia și impactul benefic pe care-l poate avea un culoar natural care depășește limitele zonei de protecție de 15-20 de metri pentru calitatea vieții în oraș și pentru creșterea rezilienței în fața schimbărilor climatice.

Explorăm împreună Someșul din Cluj pe două roți în prima zi. A doua zi explorăm zona străzii Dacia și segmentul pâlnie al Someșului Mic din centrul Clujului, vom avea prezentări ale unor specialiști ai mediului urban și natural de-a lungul râului, discutăm tema lățimii ample a culoarului în cadrul Consiliului Apei, prezentăm rezultatele unui workshop de mediu care a studiat instalații de monitorizare a poluării apelor, copiii vor putea participa la ateliere dedicate lor, vom lua cina împreună la masa bunei vecinătăți pe ritmuri de muzică pe seară. Pe tot parcursul întregii zile de duminică vom avea terasa SD susținută de riveranii de la Urania Social Hub'', transmit organizatorii evenimentului. 

Campania Someșul Culoar Verde – Albastru continuă apoi cu următoarele ediții Someș Delivery:  în iunie caravana va ajunge la Florești, apoi în iulie la Gilău și în toamnă ediția din Apahida.

 

 

Comenteaza