Sondaj de opinie în Gârbău împotriva unui depozit de chimicale

Sondaj de opinie în Gârbău împotriva unui depozit de chimicale
Primarul comunei Gârbău, liberalul Gheorghe Broaină, face un sondaj de opinie în rândul consătenilor săi privind construirea de către o companie transnaţională a unui depozit de substanţe chimice pe teritoriul localității.

Firma Brenntag, cu sediul central în Germania, specializată în comercializarea substanţelor chimice, intenţionează să construiască în comuna Gârbău un depozit de chimicale, dintre care unele deosebit de periculoase pentru mediu şi chiar pentru sănătatea oamenilor, unitate în care ar urma să se desfăşoare proceduri care, la rândul lor, prezintă riscuri de mediu.

Compania a achiziţionat deja terenul necesar şi este în faza obţinerii avizelor legale necesare. În urma unor proteste din partea localnicilor, primarul a decis să organizeze un sondaj de opinie.

„Oamenii sunt nemulţumiţi, pe bună dreptate, faţă de posibilitatea apariţiei unui asemenea depozit în comună, aşa că am decis să ofacem un sondaj de opinie, care va avea un rol absolut orientativ.

În momentul în care firma respectivă va obţine toate avizele impuse de lege şi va cere şi avizul consiliului local, consilierii vor ţine cont de rezultatul acestui sondaj de opinie. Dacă va fi nevoie, vom organiza şi un referendum oficial pe acest subiect", a explicat Broaină.

 

Comenteaza