Sorin Apostu trebuie să se prezinte regulat la poliţie

Sorin Apostu trebuie să se prezinte regulat la poliţie
Procesul fostului primar al Clujului se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Săptămâna aceasta, instanţa a decis ca Apostu să continue să se prezinte regulat la secţia de poliţie.

Sorin Apostu, soţia sa, Monica, şi Călin Stoia au compărut săptămâna aceasta în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa a decis ca Sorin Apostu să rămână sub control judiciar. A înlocuit doar prevederea din vechiul cod penal privitoare la controlul judiciar cu cea din codul intrat în vigoare anul acesta.

Potrivit noului cod, Apostu trebuie să respecte următoarele obligaţii:

  • să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat
  • să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei
  • să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuieşte, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, sau de câte ori este chemat
  • să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată
  • să nu deţină, sa nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme

În încheierea şedinţei publicată pe site-ul ICCJ, magistraţii îi atrag atenţia inculpatului Sorin Apostu că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestului la domiciliu sau cu cea a arestării preventive.

ICCJ a mai decis să îi audieze pe cinci dintre martorii din acest dosar, printre care şi pe actualul senator Laszlo Attila, fost viceprimar al Clujului. Ceilalţi patru martori sunt Aspazia Droniuc, Andrea Eszter Tohotan, Nelu Miron şi Ramona Cuc.

"Încă nu am primit nicio citaţie. Dacă mă cheamă, mă duc", a spus Laszlo Attila.

Instanţa a mai decis să respingă solicitarea de reaudiere a directorului Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag. Următorul termen în acest dosar este 9 aprilie.

Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Apostu a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, complicitate la spălare de bani în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, instigare la spălare de bani în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi primire de foloase necuvenite.

Apostu a demisionat din funcţia de primar în 15 februarie 2012. El a părăsit, în 28 septembrie 2012, Penitenciarul Târgu-Mureş, după ce ICCJ a admis cererea de eliberare depusă de acesta, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Stoia a părăsit, în 14 aprilie 2012, acelaşi penitenciar, ca urmare a deciziei de punere a sa în libertate, pronunţată de ICCJ.

 

Etichete
Comenteaza