Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş şi-a recunoscut vinovăţia. Află ce motiv a invocat pentru luarea de mită

Soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş şi-a recunoscut vinovăţia. Află ce motiv a invocat pentru luarea de mită
Soţia senatorului social-democrat Alexandru Cordoş, Mihaiela, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, şi-a recunoscut vinovăţia, acceptând acuzațiile din rechizitoriul procurorilor DNA Cluj.

Fostul referent al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj a anunțat instanța la primul termen de judecată că merge pe procedura simplificată. Astfel, ea şi-a recunoscut vinovăţia, informează clujust.ro

Sperând că stârnește mila și obține o pedeapsă mai mică, Mihaiela a mărturisit că lua bani de la posibilii candidați la posturile din SCJU pentru a-i da la mănăstiri și a face acte caritabile, specifică gazetadecluj.ro.

Judecătorul din acest caz a admis vineri cererea de judecare în procedură simplificată și urmează să pronunțe pedeapsa. Potrivit Codului de procedură penală, în astfel de situaţii instanţa stabileşte pedeapsa în limitele reduse cu 1/3 în cazul pedepsei cu închisoare, iar în cazul pedepsei cu amenda cu ¼.

Dosarul Mihaielei Cordoş - cronologie

Mihaiela Cordoş a fost arestată în 24 aprilie pentru trafic de influenţă, în urma unor percheziţii efectuate de procurorii DNA la SCJU Cluj. În 30 mai, ea a fost plasată în arest la domiciliu prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis contestaţia ei la decizia de prelungire a arestului preventiv în cazul său, iar în 23 iunie a fost trimisă în judecată.

Tot atunci, procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de senatorul Alexandru Cordoş, pentru infracțiunea de complicitate la trafic de influență în formă continuată, și față de fiica celor doi, Andreea Alexandra Cordoş, pentru cumpărare de influenţă (3 infracțiuni), complicitate la cumpărare de influenţă și trafic de influenţă (3 infracțiuni).

În ziua următoare, nu mai puţin de 23 de persoane şi-au recunoscut vinovăţia, acestea fiind condamnate de către Tribunalul Cluj în 6 august la închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii. Judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Cluj a consființit trimiterea în judecată a Mihaielei în data de 3 noiembrie 2015.

Se folosea de influenţa sa pentru a cere mită

Mihaiela Cordoş a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată (25 acte materiale). Alături de ea a fost trimis în judecată, în stare de libertate, Tiberiu Constantin Popan, acuzat de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, anchetatorii arată că în cursul anului 2010 Mihaiela Cordoş a primit de la o persoană suma de 500 de euro pentru ca, "prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul SCJU Cluj, să intervină pe lângă aceștia în scopul obținerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată".

Mai mult, din 2013 până în prezent ea a pretins și a primit de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca prin influența pe care ea și soțul său, Alexandru Cordoş, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul SCJU, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să le obțină locuri de muncă cum ar fi cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical şi juristconsult.

Potrivit anchetatorilor, din ianuarie până în aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Alexandra Cordoş, care ştia că mama ei primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite.

Comenteaza