Statuia Generalului Gheorghe Mărdărescu, dezvelită la Cluj-Napoca

Statuia Generalului Gheorghe Mărdărescu, dezvelită la Cluj-Napoca

Statuia generalului Gheorghe Mărdărescu este situată în fața Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

"Am participat astăzi, alături de reprezentanți ai mediului academic, autorități locale și naționale, la ceremonia de dezvelire a statuii Generalului Gheorghe Mărdărescu. Comunitatea clujeană oferă astfel o recunoaștere a timpului nostru față de acțiunile militare eroice ale acestui general român în Transilvania, pentru apărarea actului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și a Europei Centrale față de flagelul regimului bolșevic al lui Bela Kun. Faptele Generalului constituie un reper simbolic pentru tinerele generații, demonstrând că există momente când unitatea, pacea, drepturile și libertățile democratice trebuie apărate cu orice preț. Generalul de elită Gh. Mărdărescu a avut un rol decisiv în conturarea României moderne, în stoparea ascensiunii bolșevice în Europa, respectiv crearea premiselor instaurării unui regim constituțional și democratic", a declarat primarul Emil Boc. 

Ceremonia s-a desfășurat în prezența d-lui Valentin Tănase, artistul care a realizat statuia.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza