Studenţii de la Roşia Montană au asociaţie la Cluj

Studenţii de la Roşia Montană au asociaţie la Cluj
60 de tineri din comuna Roşia Montană şi din împrejurimi s-au reunit într-o structură prin care să îşi promoveze locurile natale şi să ajute la prosperitatea lor, astfel încât să aibă la ce să se întoarcă acasă.
Asociaţia Studenţilor din Roşia Montană (ASRM) s-a lansat oficial ieri la Cluj, însă a fost constituită cu câteva luni în urmă. “Am decis să ne prezentăm acum în faţa clujenilor pentru că mulţi dintre membrii noştri învaţă aici şi pentru că suntem convinşi că aici vom găsi mulţi tineri care doresc să ne sprijine”, a declarat Andra Almăşan, preşedinte al ASMR. “Suntem independenţi, nu vrem ca numele nostru să fie asociat cu vreun alt proiect. Am crescut însă printre mineri, părinţii şi bunicii noştri au trăit din asta. Acum vedem cum totul se stinge şi vrem să facem ceva. La Roşia oamenii trebuie să aibă un loc de muncă şi asta să nu însemne cules de ciuperci sau alte asemenea acţiuni pe care ni le propun alţii”, a precizat Daniela Petaca, vicepreşedinta asociaţiei.

Studenţii roşieni îi aşteaptă pe clujeni la o expoziţia “Roşia Montană prin ochii noştri” care poate fi vizitată între 29 octombrie şi 14 noiembrie la etajul I al Iulius Mall. Studenţii şi-au mai propus organizarea unui concert caritabil pentru ca cei mici din comuna lor să aibă “spiritul Crăciunului cât mai aproape şi dulciuri pe care să le găsească sub pomul de Crăciun”. De asemenea, mai vor extinderea asociaţiei la Alba-Iulia şi Sibiu şi organizarea de excursii în care studenţii clujeni să viziteze Roşia Montană.

Comenteaza