Studenţii, vedete în calendar pentru colegii mai săraci GALERIE FOTO

Studenţii, vedete în calendar pentru colegii mai săraci GALERIE FOTO
24 de studenţi agronomişti lucrează în aceste zile la realizarea unui calendar.
Şi-au adus costume de acasă şi pozează în fiecare zi, iar la final vor fi licitaţi. Banii vor fi acordaţi unor studenţi cu posibilităţi materiale reduse. Pentru fiecare lună a anului a fost aleasă o temă specifică.

“Pentru luna iunie, de exemplu, am ales ca temă festivitatea de sfârşit de an universitar, pentru noiembrie am fotografiat un bal mascat, de Halloween, în pubul USAMV”, a explicat Adrian Morariu, coordonatorul voluntarilor de la Asociaţia VIA, realizatorul proiectului. Pentru alegerea “modelelor” s-a făcut o selecţie la care s-au prezentat peste 50 de studenţi. “I-am ales pe cei care ni s-au părut mai fotogenici şi plini de viaţă. Nu am ales fete cu măsurile 90-60-90. Nu vrem să facem un calendar cu manechine, ci unul care să exprime viaţa studenţească”, a punctat Morariu. Şedinţele foto au avut ca locaţii Aula “Mihai Şerban” de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), Parcul Central sau Biblioteca universităţii.

Calendarul USAMV este un proiect aflat la a doua ediţie. Pentru cel de anul trecut au fost fotografiaţi 12 studenţi, licitaţi în cadrul ceremoniei de lansare. Suma care s-a strâns atunci a fost folosită pentru ajutorarea lui Ionuţ Budean, un băiat din satul Deuş (comuna Chinteni), membru al ansamblului folcloric din localitate şi provenit dintr-o familie sărmană. “Miza” calendarului USAMV 2011 este strângerea de fonduri suficiente pentru a acorda câte 1.000 de lei în prag de sărbători unor colegi de-ai lor cu rezultate bune la învăţătură şi mai puţin avantajaţi din punct de vedere financiar. Premiile VIA vor fi oferite studenţilor aleşi pe baza mediilor şi a veniturilor în 22 decembrie, în cadrul Raportului Rectorului USAMV.

Etichete
Comenteaza