Superiorul franciscanilor din Transilvania: am votat cu speranţa că vom putea contribui şi noi la decizie

Superiorul franciscanilor din Transilvania: am votat cu speranţa că vom putea contribui şi noi la decizie
Fratele Szabolcs Orban, superiorul Ordinului Franciscanilor din Transilvania, şi cadru didactic la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, a declarat că a venit la alegeri cu o "responsabilitate pentru viitor".

 "Sperăm că va ajunge rector cineva care va conduce universitatea cu responsabilitate. Eu cred că universitatea trebuie să meargă înainte, cu mici schimbări poate, dar nu toate o dată şi nu făcute de o persoană. Eu fac parte dintr-o linie de studii maghiară, aparţin unei facultăţi destul de mici, deci pentru noi cred că este destul de important să contribuim la decizii şi la ce se întâmplă în universitate", a declarat Szabolcs.

Turul doi al alegerilor pentru conducerea UBB a început în această dimineaţă la ora 9 şi va dura până la ora 17, când uşile Colegiului Academic unde se desfăşoară sesiunea de votare se vor închide şi va urma numărătoarea voturilor.

Cei doi contracandidaţi din turul II, Cristina Ciumaş şi Ioan Aurel Pop, vor fi aleşi de către 1.580 de electori din care fac parte 155 de studenţi, membrii în consiliile profesorale ale celor 21 de facultăţi ale UBB, restul fiind cadre didactice şi cercetători ai universităţii.

 

Etichete
Comenteaza