Surprize în pragul Paştelui: amenzi de 12.000 de lei, 6.000 de ţigarete şi zeci de litri de alcool confiscate

Surprize în pragul Paştelui: amenzi de 12.000 de lei, 6.000 de ţigarete şi zeci de litri de alcool confiscate
Poliţiștii clujeni și inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare Cluj au aplicat sancţiuni de 12.000 de lei şi au dispus confiscarea a 6.000 de ţigarete și a zeci de litri de alcool în urma unei acţiuni în trafic care a vizat verificarea condiţiilor de transport a produselor alimentare.

În cadrul controalelor au fost verificate 62 de autovehicule, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei.

"Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor hotărârii de guvern nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum și a ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 195/2002 privind regimul rutier", a transmis Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj.

De asemenea, au fost identificaţi transportatori de alimente și produse de origine animală care nu aveau autorizaţie sanitar-veterinară şi au fost constatate condiţii de igienă improprii transportului produselor de origine animală. 

Totodată, a fost identificată o autoutilitară cu care se transportau ţigarete şi alcool pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Astfel, poliţiștii au dispus confiscarea a 6.000 de ţigarete și a 66 de litri de alcool, bunuri transportate fără documente de provenienţă.

Comenteaza