Sute de participanţi la un congres internaţional, care se deschide joi la Cluj

Sute de participanţi la un congres internaţional, care se deschide joi la Cluj
Congresul coordonatorilor programului european de schimb de studenţi Erasmus, unde se aşteaptă prezenţa a câteva sute de persoane, are loc la Cluj, de mâine.

La deschiderea oficială a congresului, care are loc joi la ora 9.30 în sala Auditorium Maximum de pe strada Emile de Martonne 1, participă rectorul UBB Ioan Aurel Pop, preşedintele Asociaţiei Europene a Coordonatorilor Erasmus Gregory Makrides, prorectorul UBB pentru comunicare, PR şi relaţii internaţionale Călin Rus, directorul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale Adrian Georgescu, reprezentantul Agenţiei Executive pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură din cadrul Comisiei Europene Gilles Gervais, dar şi şeful echipei Erasmus de la COmisia Europeană, Vanessa Debais-Sainton.

Congresul e organizat de Asociaţia Europeană a Coordonatorilor Erasmus (EAEC) şi de Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, şi are loc sub patronajul comisarului european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, Androulla Vassiliou.

"La eveniment şi-au anunţat participarea peste 300 de specialişti internaţionali - coordonatori Erasmus şi experţi în domeniul învăţării pe tot parcursul vieţii (life long learning), care vor analiza, în cadrul seminariilor şi al sesiunilor de lucru, modalităţile de îmbunătăţire şi dezvoltare a programului Erasmus", spun reprezentanţii UBB.

Cu ocazia congresului, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca va găzdui şi Târgul de Educaţie GO-Exchange 2012, eveniment la care şi-au anunţat participarea peste 50 de universităţi din Uniunea Europeană şi Turcia. În cadrul Târgului de educaţie, universităţile vor oferi informaţii cu privire la programele proprii de studii şi la facilităţile pentru mobilitatea profesorilor şi a studenţilor. Tot cu aceeaşi ocazie, UBB va găzdui Conferinţa Europeană de Consiliere pentru Orientare în Carieră, ce urmăreşte dezvoltarea relaţiilor de cooperare între mediul de afaceri şi cel academic, cu accent pe plasarea studenţilor în sectorul privat.

Vezi detalii despre conferinţă, pe site-ul oficial

Comenteaza