Tabără: Produsele agro-alimentare accesibile fac mai mult decât orice mărire de salariu negândită

Tabără: Produsele agro-alimentare accesibile fac mai mult decât orice mărire de salariu negândită
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat astăzi că punerea la dispoziţie de produse agro-alimentare la preţuri accesibile şi stabile pentru populaţie înseamnă mult mai mult, inclusiv în plan economic, decât orice mărire de pensii sau salarii.

 

"Preţuri stabile şi produse agro-alimentare puse la dispoziţie la nivele accesibile fac mult mai mult, inclusiv în plan economic, decât orice mărire pe care o faci sub o anumită presiune şi mai ales negândită", a spus Valeriu Tabără, întrebat, cu referire la unele recomandări FMI, dacă sunt bani pentru creşteri de salarii şi pensii.

"Din punctul meu de vedere, pe mine mă interesează să am sursele financiare pentru produsele agricole", a spus Tabără, adăugând că ar fi o greşeală să se ia măsuri "numai pentru că cineva a recomandat, fără a avea o bază de sustenabilitate corectă".

"Ştiu că FMI a recomandat României să-şi poată echilibra indicatorii macroeconomici, să determine o economie stabilă care să facă faţă, în orice moment, crizei economice care se prelungeşte la nivel internaţional. Asta trebuie să fie grija unui Guvern responsabil din care fac şi eu parte şi cred că se va merge pe aceeaşi linie a responsabilităţii pentru durabilitatea dezvoltării economice", a mai spus Tabără.

Şeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv, Jeffrey Franks, declara, în noiembrie, că Guvernul a convenit cu FMI şi CE să îngheţe salariile şi pensiile în sectorul public, dar să le poată majora limitat la mijlocul anului 2012 dacă evoluţia de până atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru.

 

Etichete
Comenteaza