Târgul de la Negreni și-a deschis porțile. Mii de persoane sunt așteptate în acest weekend la eveniment

Târgul de la Negreni și-a deschis porțile. Mii de persoane sunt așteptate în acest weekend la eveniment

Zeci de mii de persoane din ţară sunt așteptate în acest weekend la cunoscutul târg de la Negreni, județul Cluj.

Ediţia de toamnă a târgul cu o tradiţie de căteva secole s-a reluat după doi ani, spre bucuria miilor de vizitatori care vin din Cluj şi toate judeţele limitrofe, aşteptându-şi cumpărătorii cu aceeaşi diversitate de produse şi de preţuri.

Localitatea Negreni a primit în anul 1815 oficial aprobarea pentru organizarea târgurilor, dar probabil erau organizate aici târguri şi înainte de această dată.

În fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj la cel mai mare târg de antichități și nu numai din Transilvania, târg ce iși are originile în Evul Mediu.

Aici se vând atât obiecte noi de uz general dar şi obiecte vechi, de la cele de port popular, cusături, farfurii pictate, la cărţi, mobilier, tablouri sau obiecte decorative.

Târgul se bucură de o popularitate mare şi în afara graniţelor ţării, având deseori oaspeţi atât din Europa de Vest, dar chiar şi din America, potrivit bihon.ro.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza