Taximetriștii din Cluj se adună la Primărie. Vor acces pe toate benzile de bus

Taximetriștii din Cluj se adună la Primărie. Vor acces pe toate benzile de bus

Taximetriștii și-au dat întâlnire marți la Primăria Cluj-Napoca pentru a atrage atenția administrației clujene că nu respectă Legea 38/2003, conform căreia taxiurile pot circula pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport în comun.

Asociația Taxi Transilvania ( ATT) va organiza marți un protest prin care taximetriștii vor porni în regim de taxi, de pe Calea Mânăștur, în direcția Primăriei Cluj-Napoca, începând cu ora 10:00. 

"Asociația Taxi Transilvania (ATT) inițiază această acțiune, pentru a semnala lipsa de aplicativitate a articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căreia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora, care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege specială și de strictă interpretare în Cluj Napoca, taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!"

Reprezentanții asociației spun că, în prezent, în Cluj-Napoca, tranzitarea taxiurilor cu client este permisă doar pe un pe un singur bulevard din oraș

"Pe un singur bulevard din oraș, mai exact pe bd. Titulescu este prezentă o tăbliță unde scrie că este permisă tranzitarea taxiurilor cu client. Pe restul străzilor sunt prezente indicatoare cu accesul interzis, cu excepția autobuzelor și bicicletelor". 

ATT cere Primăriei Cluj-Napoca să fie aplicată legea 38/2003, circulația taxi-urilor pe aceste benzi să fie permisă fără să fie condiționată de prezența clientului în mașina de taxi.

"Totodată semnalăm Poliția Locală că toate procesele verbale întocmite de dânșii au fost pierdute în instanță, respectiv câștigate de taximetriști, iar continuarea sancționării taximetriștilor pe pistele destinate transportului public în comun reprezintă un abuz în formă continuată, având în vedere că există precedent, iar procesele verbale au fost anulate în instanță", mai transmit reprezentanții ATT, într-un mesaj postat pe Facebook.

Comenteaza