Termen pentru baza de pregătire a Crucii Roşii de la Şoimu: primăvara viitoare

Termen pentru baza de pregătire a Crucii Roşii de la Şoimu: primăvara viitoare
Crucea Roşie investeşte în ridicarea unei baze naţionale de pregătire a voluntarilor. Aceasta se ridică în zona montană a Clujului.

Crucea Roşie Română, filiala judeţeană Cluj, a iniţiat cel mai amplu şi complex proiect din România privind construirea Bazei Naţionale de regătire a voluntarilor Crucii Roşii Române pentru intervenţia în situaţii de urgenţă. Aceasta se ridică în localitatea Şoimu, comuna Valea Ierii, la o oră de mers cu maşina de la Cluj-Napoca. Lucrările sunt realizate de Modern Bau, firmă controlată de oamenii de afaceri Octavian Buzoianu şi Ionel Bidian. Startul s-a dat la începutul anului 2014, cu alt constructor, şi trebuiau terminate în 2015.

„Anul acesta se va încheia numai construcţia pe exterior, iar baza sperăm să fie funcţională din primăvara anului viitor", a declarat Simona Bratu, directorul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, filiala Cluj.

Investiţia se ridică la 1,5 milioane de euro. În 2015, Consiliul Judeţean, care s-a asociat cu Crucea Roşie pentru acest proiect, a aprobat alocarea a 150.000 de lei de la bugetul Clujului pentru construcţia bazei. 60.000 au fost întorşi însă din drum de Curtea de Conturi, pe motiv că s-ar fi decontat nejustificat lucrări suplimentare în valoare de 28.921,53 lei, fără dispoziţii de şantier semnate de toţi cei implicaţi, adică proiectant, executant, beneficiar şi verificator de proiect, situaţie care ar fi ilegală şi chiar ar contraveni contractului de asociere.

ZIUA de CLUJ a vizitat şantierul şi vă oferă fotografii de acolo, chiar dacă momentan este doar un schelet de construcţie nedefinit. O singură dificultate întâlnită: drumul de la Caps, unde se termină asfaltul în Valea Ierii, până la Şoimu, unde se află şantierul, este destul de greu de parcurs. Este un drum de pământ, plin de denivelări, unde cel mai bine se descurcă maşinile cu tracţiune integrală.

 

 

Comenteaza