TIFF 2011 Poeziile lui Alex. Leo Şerban, în două volume lansate azi la festivalul de film

TIFF 2011 Poeziile lui Alex. Leo Şerban, în două volume lansate azi la festivalul de film
Două volume de poezii ale regretatului Alex. Leo Şerban vor fi lansate astăzi la Cluj, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Leo Şerban a fost unul dintre apropiaţii festivalului iar în acest an organizatorii au păstrat un moment în deschiderea festivalului când au evocat memoria cunoscutului critic de film.

Lansarea celor două volume, "Alte camere, alte glasuri de ieri" şi "Mica dietetică" vor fi lansate azi la TIFF Lounge din Piaţa Unirii, la ora 16.30, în cadrul Zilelor Filmului Românesc. 

"Mica dietetică" reuneşte o parte dintre poemele scrise de Alex. Leo Şerban în ultimii cinci ani, în vreme ce "Alte camere, alte glasuri de ieri" reuneşte poezii din diverse perioade. La evenimentul de astăzi vorbesc criticii de film Magda Mihăilescu şi Marius Chivu, dar şi poeta Svetlana Cârstean, coordonatoarea colecţiei de poezie "Cercul Poeţilor Apăruţi".

Alex. Leo Şerban, care a murit în acest an, este cunoscut ca unul dintre cei mai importanţi critici de film români. A debutat în 1976 cu un poem în engleză publicat în revista americană Chicago Review şi a publicat mai multe cărţi, între care "Lars von Trier: filmele, femeile, fantomele", "De ce vedem filme" sau "4 decenii, 3 ani şi 2 luni cu filmul românesc".

 

Comenteaza