TIR-uri cu peste 50 de tone de deşeuri oprite la intrarea în ţară. Camioanele veneau din Ungaria și UK

TIR-uri cu peste 50 de tone de deşeuri oprite la intrarea în ţară. Camioanele veneau din Ungaria și UK

Peste 51 de tone de deșeuri, plastice și cauciucuri au fost oprite în vămile Borş II și Nădlac II, de către polițiștii de frontieră.

Poliţiştii de frontieră de la trecerile de frontieră Borş II şi Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi lucrători ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului Bihor şi Arad, nu au permis intrarea în ţară a patru TIR-uri încărcate cu peste 51 tone de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

”Poliţiştii de frontieră bihoreni şi arădeni au efectuat în perioada 30.06.-01.07.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cauciucuri şi calculatoare second hand, materiale plastice, diverse bunuri de la societăţi comerciale din Ungaria şi Marea Britanie, pentru firme din România”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului Bihor şi Arad.
  
”În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 51.160   kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport”, se mai arată în comunicat.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza