Toate contestaţiile la alegerile de duminică, respinse VIDEO

Toate contestaţiile la alegerile de duminică, respinse VIDEO
Alegerile de duminică nu au fost lipsite de suspiciuni de fraudare, dar Biroul Electoral Judeţean a respins toate contestaţiile depuse de formaţiunile politice. Cele mai multe dintre acestea vizau renumărarea sau reinterpretarea voturilor nule, dar a fost depusă şi o solicitare de repetare a scrutinului.

Imediat după anunţarea rezultatelor oficiale, la Biroul Electoral Judeţean au fost primite 10 contestaţii, din care patru pentru renumărarea sau reinterpretarea voturilor nule. Cele mai importante contestaţii au venit din partea USL, care a solicitat renumărarea voturilor pentru primar din toate cele 159 de secţii de votare din muncipiu, şi din partea PDL, care a dorit renumărarea voturilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Membrii BEJ au respins aceste solicitări pe motive procedurale.

"Fie nu s-au formulat întâmpinările în momentul prevăzut de lege, la secţii, fie nu s-au depus contestaţii la birourile de circumscripţii electorale, astfel încât aceste renumărări şi reinterpretări nu puteau fi hotărâte de către biroul judeţean", a explicat preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Monica Trofin.

O altă solicitare viza reluarea completă a alegerilor într-o anumită circumscripţie electorală, cerere respinsă şi ea. "Cât priveşte cererea de reluare a algerilor în anumite circumscripţii electorale, este de competenţa BEC, urmează a fi trimisă această sesizare în vederea unei competente soluţionări către Biroul Electoral Central", a spus Trofin.

Preşedintele BEJ a plecat deja la Bucureşti pentru a valida la Biroul Electoral Central rezultatul alegerilor de la Cluj.

Comenteaza