Totul despre OUG ce-l scapă pe Dragnea de singura condamnare definitivă. Clujul iese în stradă

Totul despre OUG ce-l scapă pe Dragnea de singura condamnare definitivă. Clujul iese în stradă

Tudorel Toader a declarat, luni, că atenţia privind emiterea unei posibile Ordonanţe de Urgenţă ar trebui să se îndrepte, cel puţin în egală măsură, spre cei care au generat „acest eveniment neplăcut”, adică spre cei care au constituit completele de 5 judecători de la ÎCCJ din 2014 până în prezent.

„Referitor la declaraţia privind posibila Ordonanţa de Urgenţă pentru contestaţia în anulare ce va putea fi formulată de cei care din 2104 încoace, la zi, au fost condamnaţi în complete sau de complete nelegal constituite. Cred că atenţia dumneavoastră ar trebui să se îndrepte cel puţin în egală măsură şi spre cei care au generat acest eveniment juridic destul de neplăcut, adică cei care nerespectând prevederile imperative ale legii, au constituit altcumva completele şi am ajuns în situaţia în care, timp de aproape 4 ani de zile, completele de 5 judecători au fost nelegal constituite”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. "Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti", a declarat ministrul Justiţiei, la România Tv.


Întrebat când va fi emisă ordonanţa, Toader a menţionat: "OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun, soluţia, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil"

PROTEST! Cluj: Fară ordonanțe pentru politicieni corupți!


"Ministrul Justiției a anunțat public că are pregătită ordonanța de urgenta ce permite politicienilor corupți să scape de sentințele date de ,,completele de judecata nelegal constituite". Ce înseamnă asta? Scenariul în care Liviu Dragnea scapă de singura condamnare definitivă pe care o are devine realitate. Și împreună cu el, încă câteva sute de cercetați și condamnați penal. Daca credem cu adevărat că noi și tara noastră meritam alt viitor, atunci trebuie să luptam! Nici o națiune nu și-a primit statul de drept pe tava. Îi putem învinge daca ne scuturam de oboseala și lipsa de speranță! Deci, ce facem? Ne așezam în lume așa cum e, sau muncim pentru o tara așa cum ar trebui să fie?  Daca suntem multi: Ordonanțele le oprim în strada, iar Revoluția o facem la vot!", se arată într-un mesaj postat pe Facebook. 

Protestul este anunţat pentru luni, 21 ianuarie 2019, de la ora 19.00, la Monumentul Memorandiştilor.

Comenteaza