Tradiţiile bucovinene, prezentate la Iulius Mall

Tradiţiile bucovinene, prezentate la Iulius Mall
Costume populare, dansuri, inconfundabilele cântece ale Sofiei Vicoveanca, dar şi bunătăţi specifice bucătăriei tradiţionale din Bucuvina au fost prezentate în acest weekend la Iulius Mall.
Evenimentul a fost amenajat la intrarea principală şi în parcarea exterioară a mall-ului clujean şi s-a bucurat de mare succes în rândul publicului. Deşi marea majoritate a vizitatorilor au venit la shopping la Iulius Mall, mulţi s-au abătut la standurile Târgului de Toamnă “Produs în Bucovina”, au luat parte la degustările de bucate tradiţionale şi chiar şi-au aprovizionat cămara cu bunătăţi din cele etalate aici. La cele 25 de standuri erau expuse mezeluri specifice locului, de la salam de casă, cârnaţi sau şuncă afumată, la tobă, costiţă, caltaboş şi cotlet, la delicatese cum ar fi cighirul, păstrăvul afumat, caşcavalul împletit, brânza de burduf, urda, telemeaua de capră ori rulada de caşcaval.

Nu au lipsit dulceţurile, gemurile şi siropurile din fructe de pădure. Meşteşugurile tradiţionale bucovinene au fost, de asemenea, reprezentate la Cluj, cu produse precum icoane, costume populare, vase din lut sau chiar ouă încondeiate. Mai mult, au fost amenajate lângă mall două stâne unde s-au preparat balmoş, friptură de miel la cazan sau hribi cu smântână. Proiectul de promovare a tradiţiilor bucuvinene a fost realizat şi prezentat la Cluj de Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava.

La inaugurare au fost prezenţi Oana Boc, soţia premierului Emil Boc, omologul clujean al lui Gheorghe Flutur, Alin Tişe, alături de soţia Camelia Tişe, viceprimarul Clujului, Radu Moisin, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, consilierul judeţean PDL Steluţa Racolţa, precum şi alte personalităţi locale din PDL. Amfitrionul manifestării de la Cluj a fost actorul Florin Piersic, iar publicul a avut parte de recitaluri de muzică şi dans bucovinean cu Sofia Vicoveanca şi Ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava.


Comenteaza