Trafic aerian SUSPENDAT pe Aeroportul din Catania, Sicilia. Vulcanul Etna a erupt din nou

Trafic aerian SUSPENDAT pe Aeroportul din Catania, Sicilia. Vulcanul Etna a erupt din nou
| Foto: Copyright AP Photo/Etnawalk, Giuseppe Di Stefano / Euronews.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, marţi, o atenţionare de călătorie pentru Sicilia, Italia, unde traficul aerian a fost suspendat pe Aeroportul din Catania, din cauza erupţiei vulcanului Etna.

Aeroportul internațional Catania este închis din cauza unei erupții de pe Muntele Etna, care a provocat un nor de cenușă care ajunge la 8 km în aer. Conducerea aeroportului a spus: „Suspendarea va avea ca rezultat anulări și/sau redirecționare către alte aeroporturi”, spunând că operațiunile normale vor fi reluate odată ce cenusa s-ar fi încheiat, a informat euronews.com

Autoritățile aeroportuare îi sfătuiesc pe pasagerii care urmează să zboare din Catania să verifice starea zborului lor înainte de a pleca spre aeroport. Unele zboruri sunt redirecționate către aeroportul Palermo și Comiso, în timp ce altele sunt anulate.

Totodată şi Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană, Sicilia, că zborurile pe și de pe Aeroportul din Catania, Vincenzo Bellini, sunt suspendate ca urmare a erupției vulcanului Etna. Astfel, unele zboruri vor fi anulate, altele urmând a fi redirecționate către aeroporturi din apropiere. Operațiunile vor fi reluate când condițiile o vor permite.

În acest context, MAE recomandă contactarea companiei aeriene anterior deplasării la aeroport. Cetățenii români afectați de această situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatul României la Catania: +39095537909, +39095536139, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție linia telefonică de urgență a Consulatului României la Catania: +393209653137. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://catania.mae.ro, https://www.mae.ro/.

Comenteaza