Tragedie la mănăstire. Părintele Daniil a murit chiar în timpul slujbei de Înviere

Tragedie la mănăstire. Părintele Daniil a murit chiar în timpul slujbei de Înviere
| Foto: Facebook Bogdan Constantin Braniste

Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a murit în timp ce celebra slujba de Înviere.

Anunţul a fost făcut pe Facebook: „Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârşea sfânta slujbă despre patimile, moartea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos...Râu de lacrimi, la trecerea Sfinţiei Sale în veşnicie! A fost atât de bun, de blând, de milostiv... Simt, şi acum, mângâierea mâinii sale pe creştet, întru binecuvântare... Îi văd privirea senină... Îi ascult glasul duios...Dumnezeu să-ţi poarte sufletul pe drum luminat în Împărăţia Sa, sfinte părinte!”.

Şi pe un grup Facebook denumit „Manastirea Frasinei” curg mesajele de condoleanţe.

„Dumnezeu să-l odihnească! De la dânsul a primit mama ultima împărtăşanie înainte de moarte!”, „Odihnă veşnică! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în linişte şi pace!” sau „Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii! Sârguitor pentru Dumnezeu şi semeni pe acest pământ, va avea mare răsplata în Ceruri!” sunt doar câteva mesaje postate pe grupul respectiv.

Mănăstirea Frăsinei este singura mănăstire ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre, se arată în descrierea pe pagina de Facebook a lăcaşului.

Mănăstirea este în comuna Muereasca, judeţul Vâlcea.

Părintele Ieromonah Daniil avea 92 de ani.

Comenteaza