"Trocul" prinde la Cluj: unde donezi lucrurile de care nu mai ai nevoie şi iei în schimb o carte sau o geantă de voiaj FOTO / VIDEO

Donezi lucruri de care nu mai ai nevoie, şi te serveşti cu cele trebuincioase, iar între timp înveţi să faci brăţări din PET-uri, să faci fluiere din ţevi de la baie şi mănânci supă de legume cu fasole frecată. Asta au putut face astăzi vizitatorii Pieţei Autonome, ajunsă la a doua ediţie.

Specificul Pieţei Autonome e trocul: iei un produs de care ai nevoie, dar laşi în schimb un altul, de care poate are nevoie altcineva. Târgul de azi a ieşit în evidenţă prin haine ca fiind covârşitoarea majoritate a obiectelor de "troc", fie puse pe podea, fie agăţate de funii care au împânzit locul de desfăşurare, casa de pe Brassai Samuel 5, dar nu numai - au fost schimbate şi obiecte electronice, cărţi sau reviste.

Printre cei care au luat parte la târgul de astăzi s-a numărat şi Cristina Gyori (21 ani), care a pus "la bătaie" o pereche de căşti audio funcţionale "faine" după cum s-a exprimat chiar ea şi o geantă de voiaj. A luat în schimb "un pulover pentru tata şi două tricouri". E mulţumită de schimb "prefer să-mi aduc aici lucrurile de care nu am nevoie, decât să le arunc, aici ştiu că cine le ia are nevoie de ele".

Vizitatorii târgului au putut servi şi masa "la botul calului" - tinerii au gătit o varietate însemnată de mâncăruri, într-o campanie care militează împotriva războiului, "mâncare, nu bombe" - cartofi gratinaţi, fasole frecată, salată de varză, ceai şi stafide, paste cu dulceaţă, supă de legume, orez dulce şi chiar gogonele, "au adus nişte prieteni".

Etichete
Comenteaza