Turişti români, blocaţi în Mexic din cauza unor manifestaţii spontane

Turişti români, blocaţi în Mexic din cauza unor manifestaţii spontane
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că 20 de turişti români au contactat misiunea diplomatică din Ciudad de Mexico, după ce au rămas blocaţi la ieşirea din statul El Camaron, din cauza unor proteste spontane.

"Ambasada României la Ciudad de Mexico are în atenţie cazul a 20 de cetăţeni români aflaţi în scop turistic pe teritoriul Statelor Unite Mexicane. Grupul de turişti se îndreapta către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca la 4 aprilie să revină în România. Aceştia au contactat misiunea diplomatică română la 27 martie a.c., pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocaţi în statul Oaxaca din cauza unor manifestaţii spontane organizate la ieşirea din satul El Camaron", precizează MAE.

Misiunea diplomatică a luat legătura cu autorităţile mexicane pentru a sprijini la rezolvarea situaţiei. De asemenea, Ambasada României la Ciudad de Mexico a solicitat Statului Major al Poliţiei din Oaxaca o escortă de poliţie, care să îi ajute pe turiştii români să părăsească zona manifestaţiei.

"Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine legătura atât cu autorităţile competente, cât şi cu grupul de turişti români şi acordă asistenţă consulară, în limita competenţelor", mai precizeasză MAE.

 

Comenteaza