Ultima săptămână de TiMAF îi scoate pe clujeni din case

Ultima săptămână de TiMAF îi scoate pe clujeni din case
În ultima săptămână a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF) o mulţime de evenimente interesante şi diferite îşi aşteaptă publicul, de la concursuri de dans, la “expoziţii” de haine, evenimente muzicale şi târguri pentru iubitorii de dulciuri.

 

Mai este o săptămână de TiMAF de care trebuie profitat la maxim. Începând cu ziua de miercuri, 15 octombrie, s-a deschis TiMAF Concept Store, unde cei interesați pot vizita zilnic între orele 10:00-19:00 cele mai bune creații aparținând unor tinere talente în materie de design vestimentar, creații selectate de Andreea Macri și expuse într-un spațiu conceptual amenajat ca o grădină de modă, pe Bulevardul Eroilor. Concept store-ul rămâne deschis până duminică.

Iubitorii de muzică şi film sunt invitaţi la un eveniment special aflat la a doua reprezentație, mai precis la concertul orchestrei Agile aflată sub bagheta dirijorului Kovács Dalma. Pe 15 octombrie spectatorii vor putea asculta live coloanele sonore ale unor filme celebre precum "Gladiatorul", "Harry Potter", "Pirates of the Carribean", "Pearl Harbor", "The Lord of the Rings", "Game of Thrones" şi alte surprize, în cadrul evenimentului „Simfonia filmelor".

Evenimentul, care începe de la ora 18:00 la Opera Naţională, va fi moderat de către tenorul Tiberius Simu care va încânta publicul cu vocea sa și va contribui la experiența audiovizuală oferită prin intermediul combinației dintre muzica simfonică și proiecțiile realizate în timpul concertului. Biletele se pot achiziționa de la Casieria Operei Române, iar prețurile variază în funcție de locul ales astfel: 10, 15, 20, 25, 30 și 50 de lei.

Perioada 15-17 octombrie va fi una plină de surprize dulci de la târgul de dulciuri Sweet Days care are loc la Iulius Mall. Această ediție se anunţă a fi una specială, fiind organizată în parteneriat cu TiMAF. Vizitatorii vor avea parte de momente dulci în cele trei zile în intervalul orar 10:00-22:00.

Geta Ungurean, cea de la care a pornit această iniţiativă, vorbeşte despre ediţia a treia a târgului de dulcegării: „Sweet Days este un proiect foarte drag mie, pe care l-am inițiat din dorința de a crea un mediu concentrat doar pe această sferă culinară, a deserturilor, pe care cu toții o îndrăgim. Primele ediții au avut succes așa că am hotărât să ne extindem. Am ales Iulius Mall ca locație, iar de această dată organizăm Sweet Days în parteneriat cu prietenii noştri de la TiMAF".

Casa de Cultură a Studenţilor se umple de dinamism joi, 16 octombrie începând cu ora 18:00, când trupe de dans din întreaga ţară vor urca pe scenă plini de pasiune, forță și energie pentru a demonstra talentul lor în materie de dans, în cadrul evenimentului All Stars Night. Artiștii promit în acest an un show excepțional plin de energie, care va electriza publicul și îl va purta în pași de dans pe ritmuri diverse.

TiMAF împreună cu ClujShorts vă invită la o seară de scurt metraje organizate în calupuri pe genuri: animație, comedie, drame, filme experimentale și mai spre miezul nopții scurtmetraje horror. În cadrul evenimentului „Shorts Night" se vor viziona de asemenea cele mai cele mai bune scurt metraje jurizate și premiate în cadrul Festivalului Internațional de Scurt Metraje ClujShorts 2014. Evenimentul are loc duminică, 19 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor de la 18:00 până la 02:00.

Aflat la a IV-a ediţie în 2014, TiMAF se încheagă sub forma unui festival cultural complex care are loc în Cluj-Napoca. Născut din dorinţa de a aduce manifestări artistice în mijlocul oamenilor şi de a-i activa ca nişte consumatori de cultură, TiMAF promovează o multitudine de exprimări artistice.

Comenteaza