Un bolnav psihic a fost cât pe ce să hăcuiască cinci persoane cu un topor

Un bolnav psihic a fost cât pe ce să hăcuiască cinci persoane cu un topor
A apucat să rănească un bărbat, o femeie şi o fetiţă. Norocul oamenilor a fost că s-au baricadat în casă şi i-a salvat poliţia înainte ca bolnavul să spargă uşa.

Istvan Nan este un bărbat de 50 de ani care se pregăteşte în această vară să se stabilească împreună cu fetiţa lui, în vârstă de 11 ani, în Franţa, acolo unde se află soţia acestuia. Duminică, 31 mai, cei doi au fost invitaţi împreună cu naşa sa de cununie pe strada Matei Basarab din Cluj-Napoca la un grătar, de către Bokos Gheorghe, un cunoscut de-al său din copilărie.

"Părea la început un gentleman, mai ales că ne-a luat cu maşina de acasă. Însă, după numai câteva minute, am început să ne temem serios pentru vieţile noastre, fiindcă mergea cu peste 100 pe oră pe Calea Turzii, ca să ne arate cât de bine conduce... I-am şi spus că asta-i ultima oară când mai mergem cu el, undeva, cu maşina lui. Dar, de unde să ştim, bieţii de noi, că acela era doar începutul", povesteşte, cu voce tremurândă, Istvan Nan.

Ajunşi în gospodăria lui Bokos, oaspeţii au fost întâmpinaţi de mama şi sora bărbatului şi, până ce femeile urmau să prepare grătarul, Nan şi Bokos au băut câte o bere, iar Bokos, suplimentar, şi câteva păhărele de ţuică. Prima criză a lui Bokos s-a petrecut după circa o oră de şedere în grădină, la o cerere justificată a lui Nan: i-a cerut gazdei să ţină departe de ei câinele casei, un animal de luptă, de care fetiţei i se făcuse frică.

„L-am văzut transformându-se îngrozitor când i-am zis să-şi ţină deoparte de fetiţă câinele de luptă. S-a potolit însă, miraculos, când a văzut că ne strângem lucrurile ca să plecăm", explică mai departe Nan.

Însă cea de-a doua criză a bolnavului a fost neînchipuit de puternică şi s-a declanşat în jurul orei 22:00 când, din senin, bărbatul a spart o sticlă şi i-a tăiat cu ea pe Nan şi pe naşa acestuia. Apoi a dărâmat masa, un scaun şi s-a reprezit la fetiţă, trântind-o la pământ, dându-i picioare în burtă.

"Noi n-am ştiut că omul e nebun, dar mi-am dat seama că treaba e serioasă abia când sora şi mama lui ne-au dus, rapid, în casă. Între timp, Bokos spărgea geamurile şi tot ce se putea cu un topor. Spre marea noastră uşurare, poliţiştii au fost cei care ne-au salvat vieţile, după ce i-am chemat, disperaţi. Au venit destul de greu, dar, totuşi, la timp, chiar în momentul când nebunul era cât pe ce să termine uşa şi să înceapă să ne căsăpească. Incredibil, în răstimpuri dădea cu toporul şi în ţeava de gaze, mărunt, ca-n filmele de groază şi cânta: < În seara asta muriţi cu toţii!>", a povestit tatăl fetiţei.

La venirea poliţiei s-a petrecut încă un lucru uimitor: Bokos le-a deschis uşa oamenilor legii, zâmbitor şi amabil, povestindu-le apoi, cu lux de amănunte, cum i-ar fi despicat cu toporul pe toţi cei baricadaţi în casă şi apoi unde le-ar fi înşirat cadavrele.

Îngroziţi, poliţişti au chemat de urgenţă o ambulanţă, bolnavul transportat la Clinica de Psihiatrie, chiar în pavilionul bolnavilor deosebit de periculoşi.

"Acolo se află şi în acest moment, spre marea mea bucurie, însă, după ce mi-am dat seama că aceasta nu era prima lui criză şi de fapt mama şi sora lui erau ţinute sub teroare de acesta, mă întreb cum a fost posibil un asemenea lucru", se cruceşte, din nou, Istvan Nan.

Astăzi, el şi fiica lui s-au prezentat la IML Cluj, unde i-au îngrozit şi pe medici povestindu-le păţania prin care au trecut. După consult, tatălui şi fiicei legiştii le-au eliberat certificate recomandându-le: bărbatului, 12 zile de îngrijiri medicale, iar fetiţei, 4. "Cu hârtiile astea mă duc imediat la secţia de poliţie şi depun plângere împotriva individului, ca să nu mă trezesc cumva peste câteva zile cu el, la noi acasă", a mai spus Istvan, înainte să părăsească sediul IML Cluj.

Comenteaza