Una dintre victimele accidentului devastator din Bistrița, transferată la Cluj. Minor de 16 ani mort și șapte persoane rănite

Una dintre victimele accidentului devastator din Bistrița, transferată la Cluj. Minor de 16 ani mort și șapte persoane rănite
| Foto: libertatea.ro

O victimă a accidentului grav produs marţi seara în localitatea Petriş din judeţul Bistriţa-Năsăud, în care a fost implicată o maşină condusă de un adolescent de 16 ani, în care se mai aflau şapte tineri de 17 şi 18 ani, a fost transferată la un spital din Cluj-Napoca,

Alţi cinci tineri rămân internaţi în spitalul din Bistriţa, în stare stabilă.

"Cei şapte pacienţi policontuzionaţi în urma accidentului rutier de ieri (marţi - n.r.) din localitatea Petriş - 3 fete (cu vârste de 17 ani) şi 4 băieţi (doi cu vârste de 17 ani şi doi cu vârste de 18 ani) - au primit îngrijiri medicale specifice în cursul nopţii în Unitatea de Primire a Urgenţelor. În urma investigaţiilor clinice şi paraclinice, echipa medicală pluridisciplinară a decis transferarea la secţiile clinice de Chirurgie şi Ortopedie pediatrică din cadrul spitalelor clinice de urgenţă pentru copii din Cluj-Napoca şi Timişoara a două dintre tinere, care au suferit multiple traumatisme şi fracturi. Ceilalţi cinci pacienţi au rămas internaţi la secţiile Chirurgie generală şi ORL ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi în acest moment starea lor de sănătate este stabilă. Beneficiază de tratamentul şi îngrijirile medicale necesare", a transmis SCJU Bistriţa, conform Agerpres.

Adolescentul de 16 ani din Bistriţa care, potrivit cercetărilor făcute de poliţişti la faţa locului, conducea maşina implicată în accident, pe drumul forestier care leagă Petriş de Dealu Negru, a decedat.

Colegii săi de la Colegiului naţional "Andrei Mureşanu" din Bistriţa au depus, miercuri dimineaţa, flori şi lumânări aprinse în faţa unităţii de învăţământ, în memoria sa.

"De astăzi, holurile liceului păstrează doar ecoul paşilor tăi, dragul nostru Erik Ştefoi! Drum lin în lumina dimineţii anilor tăi!", este mesajul postat, miercuri, pe pagina de socializare a colegiului.

Reamintim faptul că un tânăr în vârstă de 16 ani şi-a pierdut viaţa într-un accident petrecut marţi seara, pe un drum forestier din judeţul Bistriţa-Năsăud. Alte 7 victime au fost transportate la spital şi a fost activat Planul Roşu de intervenţie.

Cel mai probabil din cauza vitezei, într-o fracţiune de secundă, minorul a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe drumul forestier dintre Petriș și Dealul Negru. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie şi au trimis la faţa locului mai multe echipaje SMURD.

CITEȘTE ȘI: Adolescent de 16 ani, a gonit spre MOARTE, alături de 7 prieteni / Planul Roşu de intervenţie activat

Comenteaza