Unde au afaceri antreprenorii Erasmus

Unde au afaceri antreprenorii Erasmus
Jumătate din antreprenorii români aflaţi la momentul iniţierii unui business şi care s-au înscris în programul Erasmus for Young Entrepreneurs au afaceri în turism, servicii financiare sau servicii educaţionale.

Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială şi Institutul Postliceal Phoenix şi Quarter Mediation din Olanda (QMO) au demarat proiectul „Viitori antreprenori europeni", în cadrul programului Erasmus for Young Entrepreneurs, finanţat de Comisia Europeană. 50 de antreprenori s-au înscris. Organizaţiile din România încurajează antreprenori din ţară să intre în contact cu antreprenori cu experienţă şi să lucreze alături de ei între o lună şi şase luni. QMO sprijină antreprenorii cu experienţă să primească întreprinzători la început de drum în ţări ale Uniunii Europene. Din România s-au înscris 41 de antreprenori. Jumătate şi-au deschis sau intenţionează să îşi deschidă un business în turism, servicii financiare sau servicii educaţionale. Restul sunt interesaţi de afaceri în IT, construcţii, agricultură, organizare de evenimente, croitorie, arhitectură, fotografie, comunicare, cosmetică. Ţările preferate pentru experienţă sunt Italia şi Spania. Doi s-au întors în ţară, având idei de business în aplicaţii IT. Marius Croitoru s-a aflat şase luni în Slovenia şi a câştigat trofeul pentru cel mai bun concept de afacere din Europa, în cadrul competiţiei Erasmus, în 2012.

Ideea sa are ca scop eficientizarea procesului de recrutare de personal prin inventarea unui CV electronic ce colectează informaţii despre o persoană pe baza acţiunilor sale online şi care nu poate fi modificat cu informaţii false. „Pentru toţi cei care sunt în căutare de o provocare, de o adevărată şcoală a vieţii, de învăţare prin implicare activă, de dobândirea unei experienţe internaţionale, Erasmus Antreprenor este un bun început", a declarat Croitoru. Noii antreprenori sunt fie persoane care au deja afaceri dezvoltate, dar care nu sunt pe piaţă de mai mult de trei ani, fie care îşi doresc să pornească un business, indiferent de vârstă. Antreprenorii gazdă sunt persoane de succes şi cu o experienţă mai mare de trei ani, proprietari de firme mici sau mijlocii, sau care fac parte din consiliul de administraţie al unor astfel de afaceri.

Comenteaza