Unde se înscriu copiii în clasa zero

Unde se înscriu copiii în clasa zero
Părinţii clujeni pot consulta, de ieri, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj listele cu arondarea şcolilor în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare. Potrivit reprezentanţilor ISJ Cluj, în acest proces se va ţine cont, în principal, de domiciliul părinţilor.

"Criteriul principal de care se va ţine cont este domiciliul părinţilor, prin care, conform proiectului de hotărâre se înţelege inclusiv reşedinţa. Trebuie să găsim soluţii pentru a rezolva problemele părinţilor care s-au mutat cu serviciul în altă localitate şi au flotant. Sunt propuneri pe care le vom accepta dacă părinţii le pot dovedi cu acte - drept de proprietate", a declarat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al ISJ Cluj.

Din 1 aprilie va funcţiona şi un telefon verde, iar părinţii vor putea apela 0800 816 264 în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16, pentru a afla noutăţi legate de clasa pregătitoare. Potrivit estimărilor ISJ Cluj, în anul şcolar 2013-2014 vor fi 339 de clase pregătitoare în judeţul Cluj. Din acestea, în mediul urban, 174 vor fi în limba română, 23 în limba maghiară, 3 în germană şi una în limba romani.

Etichete
Comenteaza