Uniți pentru Eric. Un copil de numai 4 ani se luptă cu o boală necruțătoare

Uniți pentru Eric. Un copil de numai 4 ani se luptă cu o boală necruțătoare
La doar 4 ani, Eric Fulop a schimbat mingea de fotbal și jucăriile cu perfuziile și citostaticele. Zâmbetul și voioșia i-au dispărut de pe chip la începutul anului, iar, de curând, medicii i-au pus un diagnostic cumplit: limfohistocitoză hemofagocitară, altfel spus, o formă rară de cancer al sângelui.

Coșmarul a început în dimineața zilei de 5 ianuarie: Eric acuza o nefirească stare de somnolență și aproape că a dat peste cap termometrul. Dus la urgență, și după mai multe insistențe, copilul se alege cu un prim diagnostic: pneumonie cu pleurezie. Doar că trupul micuțului nu răspundea la tratament.

Din acest moment, lucrurile s-au precipitat. S-a trecut la doză dublă de antibiotice, cele mai puternice de pe piață. Organismul lui Eric nu a reacționat nici de această dată și a urmat internarea la Terapie Intensivă. Timp de patru zile, cu febră ce nu scădea sub 40 de grade, Eric a fost supus unui tratament și mai dur cu antibiotice.

Starea copilului nu dădea semne de îmbunătățire, așa că s-a decis mutarea lui la un alt spital pentru investigații suplimentare. După doar două zile, trupul lui Eric a cedat. Copilul pierduse deja multe vitamine, proteine și săruri . A urmat o nouă internare la Terapie Intensivă. Pe fișa sa medicală au apărut deja insuficiența renală, insuficiența hepatică, tahicardia, anemia și septicemia. A fost nevoie de transfuzii masive de sânge, de plasmă și trombocite. Drama îngerului cu ochi mari și deja triști a răzbătut dincolo de pereții spitalului. În doar câteva zile, o sută de clujeni, alături de alte peste o mie de persoane din întreaga țară, au donat sânge pentru Eric.

Declinul s-a mai potolit, iar trupul micuțului prindea puteri. Diagnosticul a venit însă ca o lovitură de trăznet: formă rară de cancer al sângelui. Eric a fost mutat din nou la alt spital. Medicii de la Spitalul de Pediatrie 2 au confirmat teribilul diagnostic și au început tratamentul cu citostatice.

În mai puțin de o lună, Eric a început să înțeleagă că acum nu e timp de bătut mingea și nici de desenat. Are trupul ciuruit de ace și e mai mereu fără vlagă. Are deja o privire mult prea matură, iar ochii lui mari întreabă obsesiv: De ce? Dincolo de toate însă, îngerul de patru ani nu a renunțat la luptă și le-a spus părinților săi că nu așteaptă decât ziua în care se va reîntoarce acasă. Și că vrea un tort mare în care să-i afunde fața lui Levi, tatăl său.

De acum, depinde și de noi să-i îndeplinim dorința. Să fim uniți pentru Eric, care trebuie să ajungă în Austria, la Spitalul Sfânta Ana, din Viena. Boala sa are o evoluție galopantă, iar tratamentul este unul extrem de scump.

Vineri 16 februarie, de la ora 16.30, la Platinia Shopping Center, va avea loc un eveniment de strângere de fonduri dedicat lui Eric.

Donațiile in lei sau euro, se pot face în conturile mamei lui Eric, deschise la Banca Transilvania:
Fulop Roxana Ioana
RO25BTRLRONCRT0248765601 Cont lei
RO72BTRLEURCRT0248765601 Cont euro

 

Comenteaza