Unul din capii bandelor din Turda a fost arestat

Unul din capii bandelor din Turda a fost arestat
Cunoscutul interlop Ovidiu Roja din Turda a fost arestat luni, după o bătaie cu răngi şi ciocane într-un restaurant din localitate. Scandalul vine după o perioadă în care clanurile din Turda nu au mai atras atenţia, oraşul liniştindu-se, în sfârşit.

Ovidiu Roja, Mircea Adrian Chiorean, Andrei Ioan Mureşan şi Adrian Oltean au fost trimişi luni de procurori în faţa unui magistrat al Judecătoriei Turda, cu propunere de arestare preventivă. Mandatul pentru 29 de zile a fost emis doar pentru Ovidiu Roja şi Andrei Oltean, faţă de ceilalţi doi indivizi fiind dispusă măsura de a nu părăsi localitatea. Roja şi Oltean au atacat hotârârea Judecătoriei Turda cu recurs.

Cei patru turdeni au fost ridicaţi de poliţişti în noaptea de duminică spre luni, şi sunt cercetaţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, violenţe şi distrugere. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Roja, care se afla în restaurantul Talora din Turda, ar fi fost atacat de un tânăr care face parte dintr-un grup rival. Lovit cu ranga, Roja ar fi ripostat, lovindu-l pe atacator cu un ciocan. Ovidiu Roja a fost, în urmă cu mai mulţi ani, unul dintre personajele implicate în frecventele scandaluri dintre clanurile care făceau legea în Turda.

Aceste grupări se ocupau de recuperarea de datorii, de taxe de protecţie şi distribuirea narcoticelor în cluburile din localitate. Bătăile de stradă, scandalurile şi reglările de conturi între aceste bande au pus pe jar micul oraş Turda, perioada cea mai agitată fiind între anii 2003-2005. În decembrie 2003, violenţele au culminat cu atacul cu grenadă de la pizzeria Pharaon. Atunci, Ovidiu Vancea, zis Balibacea, a fost acuzat că ar fi comandat atentatul cu grenadă cu scopul de a-l "lichida" pe Gheorghe Otvoş, zis Gagarin, care conducea un clan rival. Ţinta nu a fost atinsă, în schimb a fost rănit şoferul lui "Gagarin", Stelian Luca. În urma procesului, strămutat de la Cluj la Curtea de Apel Iaşi, Ovidiu Vancea a fost achitat. În proces, a figurat pe lista martorilor şi Ovidiu Roja.

"În ultima vreme s-au liniştit şi aceste personaje. Vin alţii din urmă, care vor să preia frâiele, unii mai tineri. Şi interlopii îmbătrânesc. Ştiu că nu Roja a fost vinovat de scandalul de duminică noaptea. Cei care au fost de faţă mi-au spus că a sărit la bătaie un tip tânăr, care l-a lovit pe Roja, dar se pare că pe acela nu l-au arestat. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe", a spus un turdean, sub protecţia anonimatului.

În 2003, Ovidiu Roja a fost la un pas de a fi arestat, după ce l-ar fi bătut pe Ioan Budai, şeful unei bande rivale din Turda, cunoscută drept "gruparea romilor", chiar în faţa sediului Poliţiei din oraş. Prezentat de procurori în faţa judecătorului Lucian Racolţa cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de vătămare corporală gravă, magistratul a decis ca Roja să fie cercetat în stare de libertate. Un an mai târziu a venit şi răzbunarea din partea bandei conduse de Budai: lui Roja i-a fost ruptă mandibula, urmând un proces în care acesta a avut calitatea de parte vătămată, iar Ioan Budai de inculpat acuzat de vătămare corporală. În 2005, judecătorul Racolţa, de a cărui nume se leagă mai multe cazuri controversate, relatate de presa vremii, s-a pensionat.

 

 

Comenteaza