Unul dintre atacatorii din Londra, actor într-un documentar despre jihadişti. Vecin: "Mă întreba de unde poate închiria o dubiţă"

Unul dintre atacatorii din Londra, actor într-un documentar despre jihadişti. Vecin:
Unul dintre cei trei oameni care au comis atacurile teroriste de la Londra, sâmbătă noapte, a apărut într-un documentar despre jihadiştii din Marea Britanie, difuzat de un post de televiziune britanic.

Tânărul în vârstă de 27 de ani, din Barking, estul Londrei, a fost unul dintre cei trei autori ai atentatelor, care au fost împuşcaţi mortal de poliţişti.

Potrivit The independent, atacatorul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, apărea închinându-se la un steag Isis, într-un parc din Londra, într-un documentar difuzat de Channel 4 despre comportamentul şi motivaţiile extremiştilor britanici.

Poliţia britanică percheziţionează mai multe case din Barking şi au arestat 12 persoane, ca parte din investigaţie.

Vecinii tânărului au spus că tânărul, fan Arsenal, a purtat un tricou cu sigla echipei cu o zi înainte de atac, articol vestimentar ce seamănă cu cel purtat de unul dintre suspecţii omorâţi de ofiţeri.

Un bărbat, vecin al tânărului, spune că acesta l-a întrebat înainte de atentat de unde poate face rost de o dubiţă.

"Doar mă întreba detalii despre o dubiţă - cât costă, de unde poate lua una", a declarat vecinul pentru The Sun.

Un alt bărbat care locuieşte în cartier, a spus că a fost întrebat de unde se pot închiria dube, dar tânărul a fost "puţin vag când a trebuit să spună pentru ce îi trebuie".

Poliţia Metropolitană a declarat că autovehiculul alb, care a lovit un grup de pietoni, sâmbătă seara, a fost închiriat de unul dintre atacatori.

 

Comenteaza