USAMV are Birou de Proiecte Europene

USAMV are Birou de Proiecte Europene
Pentru a face faţă scăderilor de până la 30% ale finanţărilor primite de la stat în ultimii ani, agronomiştii clujeni şi-au propus să facă eforturi mai mari pentru atragerea de fonduri structurale.
“Este singura posibilitate care ne-a mai rămas, deşi din multe puncte de vedere eram primii în ţară. Peste tot se discută despre slaba absorbţie a fondurilor europene, de miliarde pierdute, aşa că este un prilej de a valorifica situaţia”, a declarat Doru Pamfil, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca. “Avem deja 10 asemenea proiecte semnate. Să atragi într-un an peste 20 de milioane de euro este un lucru care ne bucură, desigur, dar este şi o responsabilitate mare pentru o universitate mică, aşa cum e a noastră. Este de domeniul evidenţei că pe viitor universitatea nu va putea accesa fonduri decât pe linii de creditare, aşa încât am hotărât să înfiinţăm acest birou”, a justificat rectorul.

Noua structură are în derulare înfiinţarea unui Institut de Horticultură, trei proiecte POS CCE - Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (în valoare de 62 milioane de euro), opt proiecte POS DRU - Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (în valoare de 35 milioane de euro) şi are în curs de evaluare încă un proiect POS CCE (cu un buget de 5 milioane de lei) şi trei PNDR (în valoare de 22 de milioane de lei).

Comenteaza