Foto UTCN a participat la Târgul Educațional din Vietnam

UTCN a participat la Târgul Educațional din Vietnam

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost prezentă, în perioada 19-27 octombrie 2023, la Târgul Educațional BMI UAE Education Fair – A Times Higher Education Event, din Vietnam, în cadrul pavilionului STUDY IN ROMANIA.

Târgul s-a desfășurat în două locații, Hanoi și Ho Chi Minh, iar UTCN a participat, alături de alte universități din țară, la inițiativa Consiliului Național al Rectorilor, sub emblema Study in Romania. Reprezentanții Universității la eveniment au fost doamna Conf. univ. dr. Sonia Carmen Munteanu, Consilier Relații Internaționale și doamna Ludmila Lutencu, din cadrul Biroului de Relații Internaționale.

UTCN a participat la Târgul Educațional din Vietnam

Participarea a avut ca scop popularizarea ofertei educaționale a UTCN, prin promovarea programelor de studii de licență, masterat și doctorat, dar și a programului „An pregătitor de limba română”. Reprezentanții au prezentat condițiile de admitere, modalitățile de obținere a statutului de bursier al statului român, facilitățile și baza materială de care dispune universitatea.

UTCN a participat la Târgul Educațional din Vietnam

În cadrul programului, reprezentanții universităților românești s-au întâlnit cu Excelența Sa, doamna Cristina Romila, Ambasadorul României în Republica Socialistă Vietnam, la sediul ambasadei, unde s-au discutat relațiile academice istorice între România și Republica Socialistă Vietnam, profilul de țară și profilul potențialilor candidați vietnamezi pentru învățământul superior din România. Ulterior, Excelența Sa, doamna ambasador, a fost prezentă și în cadrul târgului.

UTCN a participat la Târgul Educațional din Vietnam

Standul UTCN a fost vizitat de numeroși participanți, interesați de studiile inginerești, dar și de foști absolvenți ai universităților românești.

De asemenea, la standul României a fost prezent Consulul Onorific al României la Ho Chi Minh City, actrița și femeia de afaceri vietnameză Tran Thi Thanh Nhan, cunoscută sub numele de Ly Nha Ky. Apariția acesteia a generat un interes sporit către oferta de studii din România.

UTCN a participat la Târgul Educațional din Vietnam

Comenteaza