Veşti bune pentru Autostrada Transilvania. Cel mai greu tronson, de 41 kilometri, scos la licitaţie

Veşti bune pentru Autostrada Transilvania. Cel mai greu tronson, de 41 kilometri, scos la licitaţie

Data limită pentru contractul privind construcţia subsecţiunilor Zalău - Nuşfalău şi Poarta Sălajului - Zalău, din Autostrada Transilvania, care includ Tunelul Meseş, a fost stabilită, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, ofertele pentru proiectarea şi execuţia celor 41 kilometri de autostradă pot fi depuse până în data de 6 aprilie 2023. Valoarea estimată a contractului (finanţat prin POT) este de 7,48 miliarde de lei (fără TVA).

"Antreprenorul sau asocierea de antreprenori care îşi va adjudeca acest contract va proiecta şi va construi 41 km de autostradă, tunelul Meseş cu o lungime de 2,8 km şi 65 poduri, pasaje şi viaducte. Durata maximă a perioadelor alocate construcţiei este de 78 de luni (18 luni proiectare, 60 luni execuţie)", a mai notat Pistol.

Conform unui comunicat al CNAIR, compania a transmis marţi spre publicare anunţul de participare aferent contractului de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, secţiunea 3B: Mihăieşti - Suplacu de Barcău, subsecţiunea 3B3: Poarta Sălajului - Zalău, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseş şi subsecţiunea 3B4: Zalău - Nuşfalău.

Anunţul de participare va fi vizibil ulterior publicării acestuia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, se spune în comunicat. Durata contractului este de 78 de luni şi cuprinde 18 luni perioada de proiectare şi 60 de luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza