Victor Ponta a ajuns la Mănăstirea Putna, unde participă la hramul lăcaşului de cult

Victor Ponta a ajuns la Mănăstirea Putna, unde participă la hramul lăcaşului de cult
Premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, la Mănăstirea Putna, judeţul Suceava, unde participă la hramul lăcaşului de cult, Adormirea Maicii Domnului, el spunând că e cea mai importantă sărbătoare a Putnei şi că va veni de câte ori va putea, transmite corespondentul Mediafax.

Premierul a venit împreună cu soţia sa, Daciana, ei mergând un kilometru prin mulţime, de la Primăria Putna până la mănăstire.

Când au ajuns la Mănăstirea Putna, un bărbat din mulţime le-a strigat: "Mincinoşilor".

Victor Ponta mai este însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, precum şi de lideri PSD şi PNL.

Premierul le-a urat "La mulţi ani" celor care îşi sărbătoresc miercuri onomastica: "Dumnezeu să le dea o viaţă mai bună!"

De asemenea, el a spus că Adormirea Maicii Domnului este cea mai importantă sărbătoare a Putnei şi a precizat că va veni aici de câte ori va putea.

"De fiecare dată când voi putea, voi veni. E credinţa mea, a soţiei, a familiei mele că îmi doresc să avem cu toţii o viaţă mai bună, să fim cu toţii sănătoşi", a declarat Ponta.

La slujba prilejuită de hramul Mănăstirii Putna, Adormirea Maicii Domnului, asistă 10.000 de persoane, între acestea şi secretarul general al PDL Gheorghe Flutur, secretarul general adjunct Ioan Bălan, dar şi mai mulţi lideri locali democrat-liberali.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Putna, are loc o slujbă oficiată de IPS Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu PS Meletie, episcop de Hotin şi PS Longhin, episcop Hănceni, ambii din Ucraina.

În cuvântul său, IPS Pimen s-a referit la importanţa sărbătorii şi la ascultare, care este "virtutea de căpetenie".

"Ascultarea mai-marilor noştrii este necesară oricare ar fi ei. Ascultăm de oameni, dar nu ascultăm atunci când oamenii ne poruncesc ceva împotriva moralei şi a credinţei creştine. Neascultarea se face sub povaţa părintelui duhovnicesc, care poate cere însă amânare. Dumnezeu îngăduie o perioadă pe cel rău, ştie el de ce, poate pentru păcatele noastre", a spus Pimen.

 

Comenteaza