Viscolul și ninsoarea au făcut ravagii la Cluj. Zeci de arbori s-au rupt și au căzut pe carosabil

Viscolul și ninsoarea au făcut ravagii la Cluj. Zeci de arbori s-au rupt și au căzut pe carosabil

Vremea severă din cursul nopții de duminică spre luni a creat probleme în tot județul, în special în zona de munte, unde mai multe drumuri au fost blocate din cauza unor copaci cazuți sub greutatea zăpezii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj a intervenit pe parcursul nopții cu 8 echipaje pe drumurile din județ.

Între localitățile Someșul Cald și Mărișel au fost degajați peste 50 de arbori și ramuri căzute pe carosabil, iar în cursul dimineții a fost degajat un copac de pe DN1 E60, căzut între localitățile Ciucea și Negreni.

Drumuri și Poduri Județene, direcție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a utilizat în ultimele 24 de ore 880 tone de nisip, 220 tone de sare. S-a acționat pe 9 tronsoane de drumuri județene din zona de munte.

În prezent echipe de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj – Secţia Drumuri Naţionale Cluj acționează cu echipe de intervenție pe tronsonul DN1R – Huedin, la limita de județ, în zona localității Poiana Horea.

Condițiile de trafic pe Autostrada A3 sunt normale, în weekend s-au folosit 332 tone de sare și 3 tone de clorură de calciu.

Zona de munte a județului Cluj se află sub incidența unui Cod Portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, până luni la ora 15. Astfel, în următoarele 4 ore, local, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă de 1-3 cm. Pe crestele montane vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50 - 60 km/h, viscolind ninsoarea.

Comenteaza