Greco-catolicii din Cluj au închiriat trei trenuri ca să îl vadă pe Papa Francisc la Blaj

Greco-catolicii din Cluj au închiriat trei trenuri ca să îl vadă pe Papa Francisc la Blaj
| Foto: Hepta

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj - Gherla, Florentin Crihălmeanu, a anunţat că aceasta a închiriat trei garnituri de tren care vor transporta 3.000 de pelerini de la Cluj-Napoca până la Blaj, pentru a participa la vizita Papei Francisc pe Câmpia Libertăţii.

Florentin Crihălmeanu a declarat, miercuri, că la nivel parohial s-au luat măsuri pentru a se pune şi autocare la dispoziţia credincioşilor care vor dori să meargă la Blaj.

„Bucuriei marii sărbători a Învierii Domnului îi alăturăm în această vară şi bucuria vizitei în România a Sfântului Părinte Papa Francisc. În cadrul vizitei, Suveranul Pontif a acceptat ca în timpul celebrării liturgice de pe Câmpia Libertăţii de la Blaj să fie beatificaţi cei şapte episcopi greco-catolici morţi în faimă de martiri în timpul regimului comunist.

Am încercat să organizăm transportul cu trenul, astfel că au fost închiriate de Eparhia Greco-Catolică de Cluj - Gherla trei garnituri de tren pentru perioada respectivă pe traseul Cluj-Napoca – Blaj şi retur. Capacitatea celor trei garnituri este de 3.000 de persoane.

La nivel de parohii s-au organizat autocare la dispoziţia credincioşilor. Noi am recomanda credincioşilor trenul, care îi va putea duce cât mai aproape de Câmpia Libertăţii”, a spus PS Florentin Crihălmeanu, citat de Mediafax.ro. Potrivit acestuia, Eparhia a înregistrat pe liste 6.200 de credincioşi  care vor pleca la Blaj pentru a-l vedea pe Papa Francisc.

Pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, Suveranul Pontif urmează să îi beatifice pe cei şapte episcopi greco-catolici martiri - Iuliu Hossu, Ioan Bălan, Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frenţi, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu şi Alexandru Rusu. Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. 

Comenteaza