Weekend cu alcool şi viteză pe străzile din Cluj

Weekend cu alcool şi viteză pe străzile din Cluj
| Foto: mediafax.ro

Polițiștii clujeni au desfășurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acțiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și pentru respectarea regimului legal de viteză.

Astfel, în cadrul acțiunii, pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Biroul Rutier au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale.

Conform IPJ Cluj, au fost testați cu aparatul etilotest 198 de conducători auto, fiind constatate 3 infracțiuni pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală. Totodată, au fost reținute 12 permise de conducere, din care 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 3 pentru depășirea vitezei  legale cu peste 50 km/h. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare. La acțiune au participat și polițiști locali.

Polițiștii vor continua acțiunile în scopul reducerii accidentelor rutiere produse în urma nerespectării normelor legale, în special a celor legate de interzicerea consumului de alcool.

Comenteaza