ZIUA CEA MARE. Protestatarii clujeni au plecat cu noaptea în cap spre București. ”DNA, să vină să vă ia” VIDEO

ZIUA CEA MARE. Protestatarii clujeni au plecat cu noaptea în cap spre București. ”DNA, să vină să vă ia” VIDEO
Un grup de clujeni a plecat, sâmbătă dimineața, cu mașinile, spre capitală.

În jur de 20 de clujeni s-au îmbarcat astăzi în cinci mașini și au plecat spre București. La 6.30 au făcut un popas de alimentare la o stație de carburanți, și-au reglat vocile, scandând ”București, nu uita, Clujul e de partea ta”, ”Justiție, nu corupție”, ”DNA, să vină să vă ia”. Oamenii au venit cu întregul arsenal de pancarte și drapeluri tricolore,

”Ne dorim un parlament curat, ne dorim politicieni care nu sunt condamnați penal, un parlament care să facă legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni. Ne dorim ca noul guvern să facă ceva pentru România, nu să caute scuze. Vrem ca lucrurile să funcționeze, vrem normalitate. Suntem destul de mulți clujeni care mergem la București, studenții au ales să meargă cu trenul, pentru că e gratis, sunt și unii care au mers cu avionul, mulți prieteni ai mei sunt deja la București, am prieteni români care vin din Spania, din Germania și Italia la protest, mă bucur că și diaspora participă. Noi am ales să mergem Cluj - Turda - Târgu Mureș - Brașov, în fiecare oraș ni se vor alătura alți protestatari și să formăm o coloană de la Brașov. Un alt punct de întâlnire pentru ardelelenii care merg la București este Sibiu. Vrem să îl alungem din urmă pe domnul Bobiș, să facem câțiva kilometri împreună cu el, din respect, apoi vom merge să îl așteptăm la București”, a spus Cosmin Bălănean, unul dintre protestatari.

În jurul orei 8 a plecat la drum și un microbuz închiriat de fostul senator UDMR Eckstein-Kovacs Peter. Acesta însă nu a dorit să dea declarații la plecare, susținând că participarea la manifestația de la București este o chestiune personală. Eckstein-Kovacs a fost însoțit de opt persoane și avea programat să facă un ocol pe la Miercurea Ciuc și Odorhei, de unde s-au mai înscris și alte persoane dornice să participe la mitingul din capitală.

Comenteaza