1.000 de teste pozitive la COVID-19 după un festival de muzică unde au participat doar cei vaccinaţi sau cu test negativ

1.000 de  teste pozitive la COVID-19 după un festival de muzică unde au participat doar cei vaccinaţi sau cu test negativ
| Foto: verknipt.org

Aproape 1.000 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 după ce au participat un festival de muzică în aer liber, iar cifra ar putea creşte. La eveniment au luat parte aproximativ 20.000 de oameni vaccinaţi sau care aveau un test negativ. 

Circa 20.000 de persoane au participat la festivalul Verknipt, organizat în oraşul olandez Utrecht, care s-a desfăşurat timp de două zile, în aer liber, în 3 şi 4 iulie. În prima zi, au fost infectaţi cel puţin 448 de participanţi, iar în a doua zi alţi 516, potrivit agenţiei de ştiri ANP.

Organizatorii s-au declarat şocaţi după publicarea, marţi seară, a rapoartelor cu privire la acest focar şi au subliniat că au respectat toate măsurile de igienă. Potrivit organizatorilor, publicul a fost controlat cu stricteţe la intrare. De asemenea, au fost stabilite intervale orare pentru a se preveni aglomerările. Persoanele care au participat la festival au trebuit să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ la coronavirus.

Olanda a ridicat iniţial aproape toate restricţiile asociate coronavirusului, începând din 26 iunie, şi a permis, de asemenea, evenimentele pe scară largă, participanţii fiind însă obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea virusului sau dovada vaccinării.

În urma unei creşteri explozive a numărului cazurilor de infectare, s-a renunţat din nou la unele măsuri de relaxare. Cel mai recent, au fost consemnate 8.000 de cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore. Incidenţa pe şapte zile este de peste 300 de infecţii la 100.000 de locuitori.

Potrivit autorităţilor sanitare olandeze, în special adolescenţii şi adulţii tineri sunt responsabili de creşterea considerabilă a numărului de infecţii. Focarele de infecţie au fost în principal festivalurile, discotecile şi restaurantele, notează DPA, citată de Agerpres.

În Cluj-Napoca sunt aşteptaţi mii de oameni în această vară la festivalurule de muzică în aer liber, dar şi mulţi cinefili care vor participa la festivalul de film din inima Transilvaniei. Iubitorii de film vor putea viziona producţiile din festival atât în aer liber, cât şi în sălile de cinema din oraş. 

Comenteaza